Gurmanska hamburger supa pravi se sa mlevenom govedinom i začinjena je crvenim i belim lukom. Možete da je prilagođavate svom ukusu što se tiče začina. Možda će vam se dopasti i čorba sa sočivom i kobasicama. Gurmanska hamburger supa se brzo pravi, a evo i kako!
Sastojci:
- 1/2 kašike maslinovog ulja
- 450 g mlevene govedine
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, mlevena
- 500 g goveđeg bujona
- 400 g pečenog paradajza
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- 3 srednja žuta krompira, narezana na kockice
- 250 g smrznutog mešanog povrća
- so i biber, po ukusu
Recept za hamburger supu:
Prodinstajte govedinu:
Da biste napravili hamburger supu, u velikom loncu za supu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte mlevenu govedinu i kuvajte dok ne porumeni, oko 5 minuta. Ocedite višak masnoće.
Prodinstajte luk:
Dodajte luk i kuvajte dok ne postane providan. Zatim dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 1 minut.
Dodajte paradajz pastu i bujon:
Umešajte paradajz pastu i kuvajte 1-2 minuta. Zatim dodajte goveđi bujon, neoceđen pečeni paradajz, bosiljak i origano. Dovedite smesu do ključanja.
Ubacite kormpir i mešano povrće:
Dodajte krompir i smrznuto mešano povrće. Smanjite toplotu i kuvajte oko 20-25 minuta, ili dok krompir ne omekša. Začinite supu solju i biberom po ukusu. Poslužite toplo i uživajte u hamburger supi!
Saznajte kako se pravi ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus