Gurmanska hamburger supa pravi se sa mlevenom govedinom i začinjena je crvenim i belim lukom. Možete da je prilagođavate svom ukusu što se tiče začina. Možda će vam se dopasti i čorba sa sočivom i kobasicama. Gurmanska hamburger supa se brzo pravi, a evo i kako!

Sastojci:

  • 1/2 kašike maslinovog ulja
  • 450 g mlevene govedine
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 500 g goveđeg bujona
  • 400 g pečenog paradajza
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 3 srednja žuta krompira, narezana na kockice
  • 250 g smrznutog mešanog povrća
  • so i biber, po ukusu

Recept za hamburger supu:

9:52
Korak 1

Prodinstajte govedinu:

Da biste napravili hamburger supu, u velikom loncu za supu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte mlevenu govedinu i kuvajte dok ne porumeni, oko 5 minuta. Ocedite višak masnoće.

9:56
Korak 2

Prodinstajte luk:

Dodajte luk i kuvajte dok ne postane providan. Zatim dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 1 minut.

9:57
Korak 3

Dodajte paradajz pastu i bujon:

Umešajte paradajz pastu i kuvajte 1-2 minuta. Zatim dodajte goveđi bujon, neoceđen pečeni paradajz, bosiljak i origano. Dovedite smesu do ključanja.

9:57
Korak 4

Ubacite kormpir i mešano povrće:

Dodajte krompir i smrznuto mešano povrće. Smanjite toplotu i kuvajte oko 20-25 minuta, ili dok krompir ne omekša. Začinite supu solju i biberom po ukusu. Poslužite toplo i uživajte u hamburger supi!

Saznajte kako se pravi ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA

BONUS VIDEO:

Instagram/inspiredtaste Supa od sočiva

StvarUkusa/L.S.