Kremasta pileća pastaje varijacija jednog od omiljenih jela. Svakako možete da kobinujete različite sastojke, ali su u ovom receptu ključni sastojci penne testenina, sir i piletina. Možda ćete želeti da isprobate i makarone sa sirom iz tiganja. Ukoliko vam kremasta pileća pasta deluje primamljivo, evo kako da je napravite!

Sastojci:

  • 300 g pene testenine
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, zgnječen
  • 75 g listova bebi spanaća
  • 250 g mekog sira
  • 25 g parmezana, po želji
  • 450 g prženih pilećih filea, iseckana
  • 100 g smrznutog graška
  • mala veza peršuna ili bosiljka, seckana

Recept za kremastu pileću pastu

9:45
Korak 1

Skuvajte testeninu

Za kremastu pileću pastu prvo skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Rezervišite 100 ml vode i ocedite testeninu u cediljku.

9:49
Korak 2

Pržite beli luk, dodajte sir

U međuvremenu, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i pržite beli luk i spanać 3 minuta dok ne usahnu. Dodajte meki sir i zagrejte dok se ne rastopi. Umešajte veći deo parmezana, a zatim dodajte iseckanu piletinu, grašak i malo vode od kuvanja testenine. Pustite da provri i kuvajte 2-3 minuta dok se piletina i grašak potpuno ne zagreju.

9:50
Korak 3

Pomešajte testeninu i preliv

Dodajte testeninu i mešajte dok se ne sjedini. Dodajte još vode od kuvanja testenine da razblažite sos, ako je potrebno. Sklonite sa vatre, pospite preostalim parmezanom i peršunom ili bosiljkom za serviranje. Uživajte u kremastoj pilećoj pasti!

Pročitajte RECEPT ZA PASTA SALATU

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa/L.S.