Kremasta pileća pastaje varijacija jednog od omiljenih jela. Svakako možete da kobinujete različite sastojke, ali su u ovom receptu ključni sastojci penne testenina, sir i piletina. Možda ćete želeti da isprobate i makarone sa sirom iz tiganja. Ukoliko vam kremasta pileća pasta deluje primamljivo, evo kako da je napravite!
Sastojci:
- 300 g pene testenine
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 čen belog luka, zgnječen
- 75 g listova bebi spanaća
- 250 g mekog sira
- 25 g parmezana, po želji
- 450 g prženih pilećih filea, iseckana
- 100 g smrznutog graška
- mala veza peršuna ili bosiljka, seckana
Recept za kremastu pileću pastu
Skuvajte testeninu
Za kremastu pileću pastu prvo skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Rezervišite 100 ml vode i ocedite testeninu u cediljku.
Pržite beli luk, dodajte sir
U međuvremenu, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i pržite beli luk i spanać 3 minuta dok ne usahnu. Dodajte meki sir i zagrejte dok se ne rastopi. Umešajte veći deo parmezana, a zatim dodajte iseckanu piletinu, grašak i malo vode od kuvanja testenine. Pustite da provri i kuvajte 2-3 minuta dok se piletina i grašak potpuno ne zagreju.
Pomešajte testeninu i preliv
Dodajte testeninu i mešajte dok se ne sjedini. Dodajte još vode od kuvanja testenine da razblažite sos, ako je potrebno. Sklonite sa vatre, pospite preostalim parmezanom i peršunom ili bosiljkom za serviranje. Uživajte u kremastoj pilećoj pasti!
Pročitajte RECEPT ZA PASTA SALATU
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem