Potažod pečene crvene paprikesa hrskavim krutonima je blago začinjen ljutom paprikom, dok pečene crvene paprike predstavljaju jelo zimske sezone. Potaž koji će prijati u hladnim zimskim večerima. Možda ćete želeti da isprobate i najbolju krompir čorbu. Evo kako da napravite potaž od pečene crvene paprike sa hrskavim krutonima!
Sastojci:
- 2 crvena luka, grubo iseckana
- 250 g šargarepe, grubo iseckane
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 2 čena belog luka, grubo iseckana
- 200 g pečenih crvenih paprika u tegli, oceđenih i sitno iseckanih
- 1 kašičica semena kima
- 1 kašičica aleve u prahu
- 850 ml povrtnog bujona sa malo soli
- 4 kašike grčkog jogurta, za posluživanje
Za krutone
- 100 g malo ustajalog integralnog hleba, isečenog na kockice
- 1 kašičica maslinovog ulja
Recept za potaž od pečene crvene paprike sa hrskavim krutonima
Iseckajte luk i šargarepu
Za potaž od pečene crvene paprike sa hrskavim krutonima prvo sitno iseckajte luk i šargarepu. Ako pravite krutone, zagrejte rernu na 220 C.
Dodajte bujon i kuvajte
Dodajte, semenke kima i alevu i kuvajte 1 minut, mešajući. Dodajte bujon i pojačajte vatru na srednju, dovedite do ključanja i kuvajte 15-18 minuta dok povrće za potaž ne omekša.
Napravite krutone
U međuvremenu, ako pravite krutone, prelijte hleb uljem i dobro začinite. Prebacite na pleh i pecite 8-10 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi.
Blendirajte i servirajte
Prebacite mešavinu povrća u blender velike snage (ili koristite ručni blender) i blendirajte dok smesa ne postane glatka. Začinite i izlijte u činije. Prelijte jogurtom i pospite preko krutone. Uživajte u potažu od pečene crvene paprike sa hrskavim krutonima!
Pročitajte kako se pravi SUPER JEDNOSTAVAN POTAŽ OD GRAŠKA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus