Potaž od graška je izuzetno jednostavan za pripremu, bude gotov vrlo brzo, a toliko je zdrav i ukusan da ga i deca obožavaju. Isprobajte i potaž sa jabukama i šargarepom. Potaž od graška pravi se bez trunke pavlake za kuvanje ili nekog sličnog dodatka. Saznajte kako se pravi potaž od graška!

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk srednje veličine, isečen na kockice
  • 250 grama krompira srednje veličine, isečenog na kockice
  • 600 ml povrtnog bujona
  • 500 grama smrznutog ili svežeg graška
  • 10 listova sveže mente
  • so i biber, po ukusu

Za ukrašavanje:

  • 2-3 kašike kuvanog graška
  • 1 kašika pinjola
  • ekstra devičansko maslinovo ulje

Recept za potaž od graška:

16:58
Korak 1

Skuvajte sastojke:

Za potaž od graška zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk i pržite oko 5 minuta dok ne omekša i ne postane providan. Dodajte krompir isečen na kockice i bujon od povrća, a kada provri, smanjite vatru, pokrijte poklopcem i kuvajte 10 minuta ili dok kockice krompira ne omekšaju. Dodajte grašak i dinstajte 4 minuta. Ugasite vatru, začinite solju, biberom i listićima sveže nane. Pustite da se malo ohladi pre blendiranja.

17:04
Korak 2

Izblendirajte čorbu:

Prebacite čorbu u blender i izblendirajte. Ako vam previše gusto, možete dodati malo bujona ili vode da je razblažite dok ne dobijete konzistenciju koju želite. Poslužite sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, sveže mlevenog crnog bibera i nekim ukrasima poput kuvanog graška ili pinjola po želji. Uživajte u potažu od graška!

Pročitajte kako se pravi POTAŽ OD POVRĆA I KIKIRIKIJA

BONUS VIDEO:

Instagram/ healthygirlkitchen potaž od povrća

StvarUkusa/L.S.