Potaž od graška je izuzetno jednostavan za pripremu, bude gotov vrlo brzo, a toliko je zdrav i ukusan da ga i deca obožavaju. Isprobajte i potaž sa jabukama i šargarepom. Potaž od graška pravi se bez trunke pavlake za kuvanje ili nekog sličnog dodatka. Saznajte kako se pravi potaž od graška!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 luk srednje veličine, isečen na kockice
- 250 grama krompira srednje veličine, isečenog na kockice
- 600 ml povrtnog bujona
- 500 grama smrznutog ili svežeg graška
- 10 listova sveže mente
- so i biber, po ukusu
Za ukrašavanje:
- 2-3 kašike kuvanog graška
- 1 kašika pinjola
- ekstra devičansko maslinovo ulje
Recept za potaž od graška:
Skuvajte sastojke:
Za potaž od graška zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk i pržite oko 5 minuta dok ne omekša i ne postane providan. Dodajte krompir isečen na kockice i bujon od povrća, a kada provri, smanjite vatru, pokrijte poklopcem i kuvajte 10 minuta ili dok kockice krompira ne omekšaju. Dodajte grašak i dinstajte 4 minuta. Ugasite vatru, začinite solju, biberom i listićima sveže nane. Pustite da se malo ohladi pre blendiranja.
Izblendirajte čorbu:
Prebacite čorbu u blender i izblendirajte. Ako vam previše gusto, možete dodati malo bujona ili vode da je razblažite dok ne dobijete konzistenciju koju želite. Poslužite sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, sveže mlevenog crnog bibera i nekim ukrasima poput kuvanog graška ili pinjola po želji. Uživajte u potažu od graška!
Pročitajte kako se pravi POTAŽ OD POVRĆA I KIKIRIKIJA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus