Receptzapasta salatu sa pastom možete da prilagođavate po želji. Baza je testenina, a u ovoj varijaciji dobićete lagan prilog sa aromatičnim prelivom. Možda ćete želeti da napravite i najjednostavniju slanu sendvič tortu. Pasta salata pogodna je i za vegetarijance, a pravi se po ovom postupku!
Sastojci:
Za salatu:
- 450 g testenine po izboru
- 130 g nasečene paprike babure
- 130 g tanko isečenih tikvica
- 130 g čeri paradajza
- 40 g tanko narezanog luka
- 30 g nasečenih feferona
- 130 g mešanih maslina
- 130 g rendanog tvrdog sira
- 130 g mladog sira
- 40 g svežeg peršuna ili bosiljka
Za preliv:
- 40 ml vinskog sirćeta
- 1/2 kašičice morske soli, plus još po ukusu
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
Recept za pasta salatu:
Skuvajte testeninu:
Za pasta salatu pustite da provri lonac posoljene vode. Dodajte testeninu i kuvajte dok ne omekša, 6 do 10 minuta (proverite na pakovanju preporučeno vreme kuvanja). Ocedite i dobro isperite pod hladnom vodom.
Dok se testenina kuva, napravite preliv:
Umutite vinsko sirće, so, biber, origano, i maslinovo ulje dok se ne sjedine. U preliv dodajte oceđenu i ispranu pastu i dobro promešajte. Umešajte papriku, tikvice, paradajz, mladi luk, feferone, masline, tvrdi sir, mladi sir i začinsko bilje. Po potrebi dodajte so i biber. Stavite u frižider na bar 30 minuta. Uživajte u pasta salati! Pogledajte video:
Saznajte kako se pravi SALATA OD FILETA LOSOSA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem