Receptzapasta salatu sa pastom možete da prilagođavate po želji. Baza je testenina, a u ovoj varijaciji dobićete lagan prilog sa aromatičnim prelivom. Možda ćete želeti da napravite i najjednostavniju slanu sendvič tortu. Pasta salata pogodna je i za vegetarijance, a pravi se po ovom postupku!

Sastojci:

Za salatu:

  • 450 g testenine po izboru
  • 130 g nasečene paprike babure
  • 130 g tanko isečenih tikvica
  • 130 g čeri paradajza
  • 40 g tanko narezanog luka
  • 30 g nasečenih feferona
  • 130 g mešanih maslina
  • 130 g rendanog tvrdog sira
  • 130 g mladog sira
  • 40 g svežeg peršuna ili bosiljka

Za preliv:

  • 40 ml vinskog sirćeta
  • 1/2 kašičice morske soli, plus još po ukusu
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja

Recept za pasta salatu:

16:26
Korak 1

Skuvajte testeninu:

Za pasta salatu pustite da provri lonac posoljene vode. Dodajte testeninu i kuvajte dok ne omekša, 6 do 10 minuta (proverite na pakovanju preporučeno vreme kuvanja). Ocedite i dobro isperite pod hladnom vodom.

16:36
Korak 2

Dok se testenina kuva, napravite preliv:

Umutite vinsko sirće, so, biber, origano, i maslinovo ulje dok se ne sjedine. U preliv dodajte oceđenu i ispranu pastu i dobro promešajte. Umešajte papriku, tikvice, paradajz, mladi luk, feferone, masline, tvrdi sir, mladi sir i začinsko bilje. Po potrebi dodajte so i biber. Stavite u frižider na bar 30 minuta. Uživajte u pasta salati! Pogledajte video:

 Saznajte kako se pravi SALATA OD FILETA LOSOSA

BONUS VIDEO:

Instagram/veganfeedgram Cezar salata sa makaronama

StvarUkusa/L.S.