Punjene paprike su jelo koje se često nalazi na srpskoj trepzi, a ne samo da su preuksune, nego se i lako pripremaju. Postoji mnogo recepata za punjene paprike i u svakoj zemlji se prave drugačije, a mi vam donosimo najbolji. Ove paprike se pune klasičnim nadevom od mlevenog mesa i pirinča, ali ono što ih čini posebnim je i dodatak sojinog sosa, kao i smesa od sira, pavlake i mirođije. Uživajte!
Sastojci:
- 100 g pirinča
- 250 ml vode
- 3 paprike
- 1 crni luk
- 500 g mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- 1 kašika paradajz paste
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašičica italijanskog začina
- 2 čena belog luka
- 100 g sira
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 veza mirođije
Recept za punjenje paprike sa mlevenim mesom i sojinim sosom:
Pripremite sastojke
Pirinač operite, pa skuvujate u posoljenoj vodi (250 ml). U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk i rendanu šargarpeu, pa sve dobro sjedinite. Zatim dodajte kuvani pirinač, paradajz pastu, sojin sos, italijanski začin, so, biber, mleveni beli luk i opet sve dobro sjedinite.
Napunite i pecite paprike
Paprike isecite na pola, pa očistite od semenki. Zatim ih nauljite i posolite, pa napunite nadevom od mlevenog mesa. Poređajte u tepsiju i pecite na 190°C oko 40 minuta.
Dekorišite punjene paprike
U posudi pomešajte rendani sir sa kiselom pavlakom i seckanom mirođijom, pa sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte preko pečenih paprika i vratite u rernu, pa pecite još 5-10 minuta.
Pročitajte i ovo: Američki recept za punjene paprike
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus