Slane torte su u poslednje vreme postale jako popularne, a recepata za njihovu pripremu ima pregršt. Ako volite da ih jedete, mi predlažemo da izaberete upravo ovaj recept. Ova slana torta se pravi sa palačinkama, a filuje šunkom, sirom, povrćem... Osim fantastičnog ukusa i predivno izgleda, pa će savršeno upotpuniti novogodišnju trepzu.
Sastojci:
- 10 jaja
- 250 ml mleka
- 100 ml vode
- 150 g brašna
- 100 g praške šunke
- 100 g dimljene svinjske šunke
- 100 g zelenih maslina
- 100 g crnih maslina
- 400 g barene paprike
- 400 g majonez
Recept za slanu tortu sa palačinkama:
Ispržite palačinke
U posudi pomešajte jaja (2 komada), mleko i vodu, pa umutite. Dodajte prosejano brašno i sjedinite tako da nema grudvica. Ispržite palačinke.
Ređajte slanu tortu
Jaja skuvajte, pa ih izrendajte. Palačinku premažite majonezom, pa pospite dimljenom pilećom šuknkom koju ste sitno iseckali. Preko stavite drugu palačinku i premažite je majonezom. Pospite rendanim jajima i sitno seckanim crnim maslinama. Opet ide palačinka, majonez, rendana jaja, pa seckane zelene masline. Preko pospite sitno seckanom dimljenom svinjskom šunkom, pa preko stavite palačinku. Premažite je majonezom, pa pospite rendanim jajima, a onda poređajte seckane barene paprike. Zatim ide palačinka, majonez, rendana jaja, pa listovi zelene salata. Nastavite da ređate sastojke na isti način dok ih sve ne utrošite. Na kraju treba da bude palačinka premazana majonezom i posuta rendanim jajima.
Pročitajte i ovo: Slana torta u tri boje
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem