Brokoli je zdravo povrće koje možete da spremite kao prilog, da dodate u glavno jelo, ako pravite npr. musaku, ali i da dodajete u salatu. Priprema nije komplikovana, ali i najosnovniji recept kao što je prženje brokolija zahteva da znate neke "cake". Ako želite da pripremite ovo povrće onako kako ga služe u restoranu onda ga obavezno prvo blanširajte. 

Sastojci:

  • 1 brokoli 
  • 3-4 čena belog luka 
  • malo tucane paprike 

Njabolji recept za brokoli:

13:37
Korak 1

Blanširajte brokoli 

U šerpu sipajte vodu i so, pa kada krene da ključa dodajte cvetove brokolija. Blanširajte nekih 60-90 sekundi. Vreme zavisi od veličine cvetova. Zatim brokoli prebacite u posudu sa hladnom vodom u koju ste dodali led. 

13:38
Korak 2

Pržite brokoli

Brokoli osušite ubrusom, pa u tiganju zagrejte malo ulja, a onda dodajte krupno sečeni beli luk, kao i tucanu papriku. Nakon minut dodajte i brokoli i još kratko pržite. 

13:38
Korak 3

Zamrznite višak

Ako ste spremili previše brokolija, nakon blanširanja uvek možete da zamrznete brokoli i da ga odmrznete kada vam bude bio potreban. 

Pročitajte i ovo: Musaka sa brokolijem

BONUS VIDEO: 

TikTok/ansley_h1 Brokoli pranje ciscenje

(StvarUkusa/S.B.)