Zalogaji od junećeg mesa i pečuraka su odličan izbor ukoliko imate goste, jer su vrlo aromatični, izdašni i voleće ih svi gurmani. Možda ćete želeti da isprobate i jagnjeće kotlete sa ruzmarinom. Marinada se pravi od sastojaka koje najverovatnije imate pri ruci. I, iako bi meso imalo koristi od toga da neko vreme stoji u marinadi, čak i za kratko vreme će poprimiti ukus. Evo kako da napravite gurmanske zalogaje od junećeg mesa i pečuraka!
Sastojci:
- 450 g junetine, isečene na kocke
- 1/2 kašičice paprike u prahu
- So
- Sveže mleveni crni biber
- 60 ml soja sosa
- 2 kašike Vorčester sosa
- 1 kašika senfa
- 1 kašika ljutog sosa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike maslaca
- 2 čena belog luka, zgnječena
- 225 g šampinjona, isečenih na kriške
- 2 kašičice sveže majčine dušice
Recept za gurmanske zalogaje od junećeg mesa i pečuraka
Začinite juneću šniclu
Za gurmanske zalogaje od junećeg mesa i pečuraka prvo juneće meso začinite paprikom, solju i biberom. Dodajte soja sos, Vorčester sos, senf i ljuti sos u vrećicu koja se može ponovo zatvoriti. Ubacite odrezak i protresite kesu da bi odrezak upio marinadu. Ostavite u frižideru 2 sata.
Pržite juneće kocke
Izvadite junetinu iz marinade. U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte juneće kocke i pržite 5 minuta.
Izdinstajet šampinjone
Vratite tiganj na srednju vatru i istopite puter. Dodajte beli luk i pržite dok ne zamiriše, 1 minut. Dodajte pečurke i majčinu dušicu i dinstajte dok pečurke ne postanu zlatne, oko 5 minuta. Vratite juneće kocke u tiganj i promešajte. Servirajte i uživajte u gurmanskim zalogajima od junećeg mesa i pečuraka!
Pročitajte i kako se pravi juneći ribić u krem sosu od belog luka
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus