Zalogaji od junećeg mesa i pečuraka su odličan izbor ukoliko imate goste, jer su vrlo aromatični, izdašni i voleće ih svi gurmani. Možda ćete želeti da isprobate i jagnjeće kotlete sa ruzmarinom. Marinada se pravi od sastojaka koje najverovatnije imate pri ruci. I, iako bi meso imalo koristi od toga da neko vreme stoji u marinadi, čak i za kratko vreme će poprimiti ukus. Evo kako da napravite gurmanske zalogaje od junećeg mesa i pečuraka!

Sastojci:

  • 450 g junetine, isečene na kocke
  • 1/2 kašičice paprike u prahu
  • So
  • Sveže mleveni crni biber
  • 60 ml soja sosa
  • 2 kašike Vorčester sosa
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika ljutog sosa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike maslaca
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • 225 g šampinjona, isečenih na kriške
  • 2 kašičice sveže majčine dušice

Recept za gurmanske zalogaje od junećeg mesa i pečuraka

10:13
Korak 1

Začinite juneću šniclu

Za gurmanske zalogaje od junećeg mesa i pečuraka prvo juneće meso začinite paprikom, solju i biberom. Dodajte soja sos, Vorčester sos, senf i ljuti sos u vrećicu koja se može ponovo zatvoriti. Ubacite odrezak i protresite kesu da bi odrezak upio marinadu. Ostavite u frižideru 2 sata.

10:22
Korak 2

Pržite juneće kocke

Izvadite junetinu iz marinade. U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte juneće kocke i pržite 5 minuta.

10:22
Korak 3

Izdinstajet šampinjone

Vratite tiganj na srednju vatru i istopite puter. Dodajte beli luk i pržite dok ne zamiriše, 1 minut. Dodajte pečurke i majčinu dušicu i dinstajte dok pečurke ne postanu zlatne, oko 5 minuta. Vratite juneće kocke u tiganj i promešajte. Servirajte i uživajte u gurmanskim zalogajima od junećeg mesa i pečuraka!

Pročitajte i kako se pravi juneći ribić u krem sosu od belog luka

BONUS VIDEO

Instagram/ spoonfulofsi Pileći suvlaki

StvarUkusa/L.S.