Junećiribić u krem sosu od belog luka pravi se tako što skuvate junetinu, isečete je i pomešate sa sosom. Možda ćete želeti da isprobate i kockice pržene junetine na pirinču. Stvar sa junećim ribićem nije samo u mesu, već i u savršeno aromatičnom i jakom sosu od belog luka. Evo kako da napravite juneći ribić u krem sosu od belog luka!
Sastojci:
- 2 kg junećeg pečenja bez kostiju
- 2 kašike ulja
- so i biber
- 65 ml goveđeg bujona
- Za krem sos sa belim lukom
- 65 g putera
- 250 ml kajmaka
- 2 čena mlevenog belog luka
- 30 ml limunovog soka
- 1 1⁄2 kašičica soli
- 3⁄4 kašičice crnog bibera
Recept za juneći ribić u krem sosu od belog luka
Prodinstajte meso
Za juneći ribić u krem sosu od belog luka meso lagano propržite sa svih strana u ulju. Začinite obilno solju i biberom i dodajte bujon. Pokrijte i dinstajte oko 3 sata ili dok meso ne omekša. Izvadite junetinu iz tiganja, ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim nasecite na tanke kriške.
Pecite juneći ribić u sosu od belog luka
Ređajte kriške junetine u sos. Prelijte preostali sos preko vrha i stavite u frižider dok ne budete spremni za serviranje. Ostavite posudu da odstoji 30 minuta pre pečenja. Pecite na 180 ° oko 30 minuta. Uživajte u junećem ribiću u krem sosu od belog luka.
Pročitajte sve o vrstama mesa: koje je najbolje za kuvana jela, a koje kad se samelje
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus