Junećiribić u krem sosu od belog luka pravi se tako što skuvate junetinu, isečete je i pomešate sa sosom. Možda ćete želeti da isprobate i kockice pržene junetine na pirinču. Stvar sa junećim ribićem nije samo u mesu, već i u savršeno aromatičnom i jakom sosu od belog luka. Evo kako da napravite juneći ribić u krem sosu od belog luka!

Sastojci:

  • 2 kg junećeg pečenja bez kostiju
  • 2 kašike ulja
  • so i biber
  • 65 ml goveđeg bujona
  • Za krem sos sa belim lukom
  • 65 g putera
  • 250 ml kajmaka
  • 2 čena mlevenog belog luka
  • 30 ml limunovog soka
  • 1 1⁄2 kašičica soli
  • 3⁄4 kašičice crnog bibera

Recept za juneći ribić u krem sosu od belog luka

12:51
Korak 1

Prodinstajte meso

Za juneći ribić u krem sosu od belog luka meso lagano propržite sa svih strana u ulju. Začinite obilno solju i biberom i dodajte bujon. Pokrijte i dinstajte oko 3 sata ili dok meso ne omekša. Izvadite junetinu iz tiganja, ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim nasecite na tanke kriške.

12:54
Korak 2

Napravite sos

Za sos istopite puter dok ne proključa i malo porumeni. Dodajte kajmak, beli luk, limunov sok,so i biber. Kuvajte na srednjoj temepraturi oko 3 minuta. Stavite polovinu sosa u staklenu posudu za pečenje.

12:55
Korak 3

Pecite juneći ribić u sosu od belog luka

Ređajte kriške junetine u sos. Prelijte preostali sos preko vrha i stavite u frižider dok ne budete spremni za serviranje. Ostavite posudu da odstoji 30 minuta pre pečenja. Pecite na 180 ° oko 30 minuta. Uživajte u junećem ribiću u krem sosu od belog luka.

Pročitajte sve o vrstama mesa: koje je najbolje za kuvana jela, a koje kad se samelje

BONUS VIDEO

TikTok/recipebyanne Lazanje u jednoj posudi

StvarUkusa/L.S.