Kockice prženejunetinena pirinču sastoji se iz klasičnih namirnica koje su spremljene na tako originalan način, da ne morate da idete u restoran. Uz odgovarajuće soseve i začine dobija se aromatično jelo. Možda će vas zanimati i seljački odrezak za slavsku trpezu. Evo kako da napravite kockice pržene junetine na pirinču!
Sastojci:
Za juneću šniclu:
- 680 g juneće šnicle
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 čena belog luka, mlevenog
- 1 kašika paste od đumbira
- 1 kašika vorčester sosa
- 2 kašike meda (opciono)
Za prženi pirinač:
- 750 g kuvanog pirinča
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 3 jajeta
- 340 g smrznutog povrća
- 30 ml soja sosa
- 2 kašike putera
- 3 čena belog luka, mleveno
- 1 kašika paste od đumbira
- 1 kašika semena susama
Za sos
- 60 g majoneza
- 30 g kečapa
- 1 kašika čili sosa
- soli po ukusu
Recept za kockice pržene junetine na pirinču
Marinirajte šnicle
Za kockice pržene junetine na pirinču u maloj posudi umutite soja sos, ulje, beli luk, đumbir, vorčester i med. Nasecite junetinu na male kocke i sve zajedno pomešajte. Marinirajte najmanje sat vremena u frižideru.
Ispržite pirinač
U tiganj sipajte maslinovo ulje, pirinač, luk i jaja i pržite 3 minuta mešajući. Zatim umešajte povrće. nakon toga dodajte soja sos, puter, beli luk, đumbir i susam 5 minuta, povremeno mešajući. Želite da se na pirinču formira zlatno smeđa kora. Dodajte biftek i pecite nekoliko minuta po strani.
Servirajte
Sos sipajte u malu činiju i poslužite uz biftek i pirinač. Uživajte u kockicama pržene junetine na pirinču
Pročitajte kako se pravi najbolji goveđi paprikaš sa pecivom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem