Kockice prženejunetinena pirinču sastoji se iz klasičnih namirnica koje su spremljene na tako originalan način, da ne morate da idete u restoran. Uz odgovarajuće soseve i začine dobija se aromatično jelo. Možda će vas zanimati i seljački odrezak za slavsku trpezu. Evo kako da napravite kockice pržene junetine na pirinču!

Sastojci:

Za juneću šniclu:

  • 680 g juneće šnicle
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka, mlevenog
  • 1 kašika paste od đumbira
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 2 kašike meda (opciono)

Za prženi pirinač:

  • 750 g kuvanog pirinča
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 3 jajeta
  • 340 g smrznutog povrća
  • 30 ml soja sosa
  • 2 kašike putera
  • 3 čena belog luka, mleveno
  • 1 kašika paste od đumbira
  • 1 kašika semena susama

Za sos

  • 60 g majoneza
  • 30 g kečapa
  • 1 kašika čili sosa
  • soli po ukusu

Recept za kockice pržene junetine na pirinču

13:55
Korak 1

Marinirajte šnicle

Za kockice pržene junetine na pirinču u maloj posudi umutite soja sos, ulje, beli luk, đumbir, vorčester i med. Nasecite junetinu na male kocke i sve zajedno pomešajte. Marinirajte najmanje sat vremena u frižideru.

13:59
Korak 2

Ispržite pirinač


U tiganj sipajte maslinovo ulje, pirinač, luk i jaja i pržite 3 minuta mešajući. Zatim umešajte povrće. nakon toga dodajte soja sos, puter, beli luk, đumbir i susam 5 minuta, povremeno mešajući. Želite da se na pirinču formira zlatno smeđa kora. Dodajte biftek i pecite nekoliko minuta po strani.

13:59
Korak 3

Servirajte

Sos sipajte u malu činiju i poslužite uz biftek i pirinač. Uživajte u kockicama pržene junetine na pirinču

Pročitajte kako se pravi najbolji goveđi paprikaš sa pecivom

BONUS VIDEO

Recept za svinjski paprikaš Kurir

StvarUkusa/L.S.