Najbolji goveđipaprikašsa pecivom se jednostavno pravi, od gotovog goveđeg pečenja, uz dodatak pečenog lisnatog testa. Možda ćete želeti da probate i krompir paprikaš za 350 dinara. Evo kako da napravite najbolji goveđi paprikaš sa pecivom!
Sastojci:
- 1 list zamrznutog lisnatog testa, odmrznut
- 430 g goveđeg pečenja
- 400 g paradajza isečenog na kockice, neoceđenog
- 450 g smrznutog povrća
- 3/4 kašičice bibera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 150 ml vode
Recept za najbolji goveđi paprikaš sa pecivom
Zagrejte rernu
Za najbolji goveđi paprikaš sa pecivom, zagrejte rernu na 200°. Rasklopite lisnato testo i isecite 4 kruga. Stavite na podmazan pleh. Pecite do zlatno smeđe boje, 14-16 minuta.
Prokuvajte govedinu
U međuvremenu, iseckajte govedinu; prebacite u veliki lonac. Dodajte paradajz, povrće i biber; dovedite do ključanja. U maloj posudi pomešajte kukuruzni skrob i vodu dok smesa ne postane glatka. Ubacite u mešavinu govedine. Vratite da provri uz stalno mešanje. Kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta.
Servirajte sa pecivom
Servirajte goveđi paprikaš i preko svake porcije stavite pečeno lisnato testo. Uživajte u najboljem goveđem paprikašu sa pecivom.
Pročitajte kako se pravi JAPANSKI PAPRIKAŠ SA SOJINIM SOSOM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem