Pileća krilca na žaru se brzo se kuvaju, 15 do 20 minuta, premazana su savršeno ukusnim začinima i prave se uz aromatični sos koji ćete želeti da jedete uz sve. Možda ćete želeti da probate i sočna krilca u slatko-kiselom sosu. Evo kako da napravite pileća krilca na žaru!

Sastojci:

  • Korica od 1 limuna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica ljute paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica sušenog majčine dušice
  • prstohvat bibera
  • 900 g pilećih krilaca
  • Ulje
  • 120 g majoneza
  • Sok od 1/2 limuna
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašičica rena
  • 2 kašičica sveže seckanog vlašca
  • 1 kašičica ljutog sosa

Recept za pileća krilca na žaru

11:48
Korak 1

Pripremite pileća krilca

Za pileća krilca na žaru u srednjoj činiji umutite limunovu koricu, so, ljutu papriku, beli luk u prahu, crni luk u prahu, majčinu dušicu i biber. Osušite pileća krilca i stavite u veliku činiju. Dodajte mešavinu začina i premažite krilca.

11:52
Korak 2

Pecite krilca

Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi šporeta. Premažite tiganj uljem. Dodajte krilca i pržite, povremeno mešajući, dok koža ne postane hrskava i meso ne bude pečeno, 15 do 20 minuta.

11:52
Korak 3

Napravite sos

U srednjoj činiji umutite majonez, limunov sok, senf, ren, vlašac i ljuti sos. Poslužite krilca topla sa sosom za umakanje. Uživajte u pilećim krilcima na žaru!

Pročitajte kako se prave PILEĆA KRILCA U SOJINOM SOSU I MEDU

BONUS VIDEO

Zapečena piletina u bešamel sosu Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.