Pileća krilca na žaru se brzo se kuvaju, 15 do 20 minuta, premazana su savršeno ukusnim začinima i prave se uz aromatični sos koji ćete želeti da jedete uz sve. Možda ćete želeti da probate i sočna krilca u slatko-kiselom sosu. Evo kako da napravite pileća krilca na žaru!
Sastojci:
- Korica od 1 limuna
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica ljute paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica sušenog majčine dušice
- prstohvat bibera
- 900 g pilećih krilaca
- Ulje
- 120 g majoneza
- Sok od 1/2 limuna
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičica rena
- 2 kašičica sveže seckanog vlašca
- 1 kašičica ljutog sosa
Recept za pileća krilca na žaru
Pripremite pileća krilca
Za pileća krilca na žaru u srednjoj činiji umutite limunovu koricu, so, ljutu papriku, beli luk u prahu, crni luk u prahu, majčinu dušicu i biber. Osušite pileća krilca i stavite u veliku činiju. Dodajte mešavinu začina i premažite krilca.
Pecite krilca
Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi šporeta. Premažite tiganj uljem. Dodajte krilca i pržite, povremeno mešajući, dok koža ne postane hrskava i meso ne bude pečeno, 15 do 20 minuta.
Napravite sos
U srednjoj činiji umutite majonez, limunov sok, senf, ren, vlašac i ljuti sos. Poslužite krilca topla sa sosom za umakanje. Uživajte u pilećim krilcima na žaru!
Pročitajte kako se prave PILEĆA KRILCA U SOJINOM SOSU I MEDU
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem