Piletina se može pripremati na hiljadu načina, a ukus nikad ne dosadi. Ako spadate u one kojima se često nalazi na meniju, morate isprobati recept za krilca u sojinom sosu i medu. Sočna krilca u umaku sa začinjenim krompirom kada jednom probate zaboravićete na dostavu i naručivanje ovog jela.
- Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 1 kašika meda
- 3 kašike sojinog sosa
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica slatke paprike
- prstohvat soli
- 1 kašičica bibera
- 250 g krompira
Priprema:
Isecite krilca, pa u posudi pomešajte sa sa medom, sojinim sosem, uljem, senfom, slatkom paprikom. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da malo odstoje. Isecite krompir, pa ga pospite sa malo soli, bibera i slatke paprike, pa dobro promešajte. Rasporedite ga po plehu, a krilca nabijte na štapiće za ražnjiće. Poređajte ih na plehu iznad krompira, pa pecite na 180°C oko 60 minuta. Premažite medom krilca kad se malo prohlade.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs