Piletina se može pripremati na hiljadu načina, a ukus nikad ne dosadi. Ako spadate u one kojima se često nalazi na meniju, morate isprobati recept za krilca u sojinom sosu i medu. Sočna krilca u umaku sa začinjenim krompirom kada jednom probate zaboravićete na dostavu i naručivanje ovog jela.
- Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 1 kašika meda
- 3 kašike sojinog sosa
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica slatke paprike
- prstohvat soli
- 1 kašičica bibera
- 250 g krompira
Priprema:
Isecite krilca, pa u posudi pomešajte sa sa medom, sojinim sosem, uljem, senfom, slatkom paprikom. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da malo odstoje. Isecite krompir, pa ga pospite sa malo soli, bibera i slatke paprike, pa dobro promešajte. Rasporedite ga po plehu, a krilca nabijte na štapiće za ražnjiće. Poređajte ih na plehu iznad krompira, pa pecite na 180°C oko 60 minuta. Premažite medom krilca kad se malo prohlade.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem