Piletina se može pripremati na hiljadu načina, a ukus nikad ne dosadi. Ako spadate u one kojima se često nalazi na meniju, morate isprobati recept za krilca u sojinom sosu i medu. Sočna krilca u umaku sa začinjenim krompirom kada jednom probate zaboravićete na dostavu i naručivanje ovog jela.

  • Sastojci:
  • 1 kg pilećih krilaca
  • 1 kašika meda
  • 3 kašike sojinog sosa
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica slatke paprike
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica bibera
  • 250 g krompira

Priprema:

Isecite krilca, pa u posudi pomešajte sa sa medom, sojinim sosem, uljem, senfom, slatkom paprikom. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da malo odstoje. Isecite krompir, pa ga pospite sa malo soli, bibera i slatke paprike, pa dobro promešajte. Rasporedite ga po plehu, a krilca nabijte na štapiće za ražnjiće. Poređajte ih na plehu iznad krompira, pa pecite na 180°C oko 60 minuta. Premažite medom krilca kad se malo prohlade.

BONUS VIDEO:

Kineska piletina  Instagram/iankewks

 Izvor: StvarUkusa