Spremanje istih i sličnih jela zna da bude pomalo dosadno. Ako ste u potrazi za malo drugačijim receptom jelo od pire krompira, spanaća i pečuraka je idealno rešenje. Sve što treba da uradite jeste da napravite pire i prelijete ga prodinstanim spanaćem i pečurkama. Na kraju dodajte parmezan, zapecite u rerni i dobićete najkremastije jelo. Obožavaće ga i mališani, a odličan je način da zavole spanać i pečurke. Uživajte u ukusu prelivenog kremastog krompir pirea i posutog parmezanom!
- Sastojci;
- 1 glavica crnog luka
- 300 g pečuraka
- 6 krompira
- 2 prstohvata soli
- 200 g putera
- 40 ml maslinovog ulja
- 300 g spanaća
- prstohvat bibera
- 450 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 250 g tvrdog sira
Priprema:
Iseckajte crni luk, pečurke i krompir. Dodajte prstohvat soli u vodu i skuvajte krompir (otprilike 30-40 minuta) u posebnoj šerpi. Otopite 1 kockicu putera u tiganju, pa dodajte maslinovo ulje. Potom ubacite i propržite crni luk dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Ubacite pečurke i pržite 5 minuta. Dodajte spanać, prstohvat soli i bibera, pa pržite još 5 minuta. Krompir procedite, izgnječite, pa ubacite 2 komadića putera i 200 ml mleka i napravite pire. U odvojenoj šerpi otopite 100 grama putera, pa dodajte brašno. Dobro promešajte, pa postepeno dodajte 250 ml mleka, uz neprekidno mešanje. Kuvajte dok ne dobijete gušću teksturu, pa smesu prelijte preko pečuraka. Dobro promešajte. Premažite uljem vatrostalnu posudu pa rasporedite krompir pire, a preko smesu sa puterom i pečurkama. Pospite narendanim tvrdim sirom, pa ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite dok se sir ne istopi.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem