Izuzetno dekorativne i lake za pripremu, rolnice od piletine sa paradajzom i prezlama nalaziće se često na vašem meniju. Najbolje idu uz umak od meda, majoneza i čili sosa, ali ako vodite računa o kilaži možete jesti i bez tog dodatka i dalje će biti perfektnog ukusa. Punjena rolovana piletina savršena je i za praznične i slavske trpeze.

  • Sastojci:
  • 1 kg pilećeg filea
  • 200 g slanine
  • 2 paradajza
  • 100 g prezli
  • 30 g peršuna
  • 10 g soli
  • 5 g crnog bibera
  • 150 g tvrdog sira
  • 30 ml ulja
  • 200 g majoneza
  • 30 g putera
  • 20 g meda
  • 10 g čili sosa
  • 10 g belog luka u prahu
  • 30 g pavlake
  • 10 g slatke paprike

Priprema:

Isecite piletinu na komade srednje veličine. Potom prekrijte prozirnom folijom, pa istucite čekićem za meso. Dodajte po 1 list slanine na svaki komad mesa. Iseckajte paradajz, pa u posudi pomešajte sa prezlama, usitnjenim peršunom, solju i biberom. Nanesite po kašiku smese na listove slanine pri dnu mesa. Isecite sir na malo krupnije komadiće, pa stavite na smesu sa paradajzom i prezlama. Urolajte, pa poređajte po plehu obloženom pek papirom. Prelijte sa uljem, pa pecite na 180°C 15 minuta. U posudu dodajte majonez, otopljen puter, med, čili sos, beli luk u prahu i slatku papriku, pa dobro promešajte. Rolnice premažite pavlakom, pa pecite još 15 minuta na 180°C. Služite uz sos od majoneza i meda.

BONUS VIDEO:

Kurir Kako se sprema rolovana piletina?

 Izvor: StvarUkusa