Faširane šnicle se često nalaze na srpskoj trpezi, a uglavnom se prave od goveđeg ili svinjskog mlevenog mesa. Donosimo vam i recept arapskih domaćica za malo zdravije faširane šnicle koje se prave od belog mesa. A ljubitelji pikantnog ukusa će biti oduševljeni jer se u smesu dodaje pored raznovrsnih začina i ljuta papričica. 

Pročitajte i najbolji recept za turske faširane šnicle.

  • Sastojci:
  • 800 g belog mlevenog mesa 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 1/2 ljute papričice
  • 1 kašičica mlevenog đumbira 
  • 1 kašičica mlevenog korijandera 
  • 1 kašičica mlevenog kima 

Priprema: 
U mleveno belo meso dodajte mleveni beli luk, sitno seckanu ljutu papričicu, đumbir, korijander, kim, pa posolite i pobiberite. Sve dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Oblikujte faširane šnicle i pržite ih na malo ulja. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija Kako se spremaju faširane šnicle?

Izvor: StvarUkusa