Faširane šnicle se često nalaze na srpskoj trpezi, a uglavnom se prave od goveđeg ili svinjskog mlevenog mesa. Donosimo vam i recept arapskih domaćica za malo zdravije faširane šnicle koje se prave od belog mesa. A ljubitelji pikantnog ukusa će biti oduševljeni jer se u smesu dodaje pored raznovrsnih začina i ljuta papričica.
Pročitajte i najbolji recept za turske faširane šnicle.
- Sastojci:
- 800 g belog mlevenog mesa
- 2-3 čena belog luka
- 1/2 ljute papričice
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1 kašičica mlevenog kima
Priprema:
U mleveno belo meso dodajte mleveni beli luk, sitno seckanu ljutu papričicu, đumbir, korijander, kim, pa posolite i pobiberite. Sve dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Oblikujte faširane šnicle i pržite ih na malo ulja.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus