Inspiracija za ručak nikad dovoljno, a zna se da Srbi ne mogu da zamisle ovaj obrok bez mesa. Danas vam predlažemo da obradujete porodicu ukusnim goveđim mesom koje se sprema u sosu od paprike. Uz ovako pripremljeno meso možete da poslužite samo salatu, ali i pire krompir i testeninu. Ako ga prvo marinirate u sodi bikarboni biće neverovatno mekano i sigurni smo da će se svima dopasti. 

Pročitajte i kako se pravi osobuko, italijanski specijalitet od goveđeg mesa.

  • Sastojci:
  • 500 g goveđeg mesa 
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 crni luk
  • 1 kašika putera
  • 1/2 crvene paprike 
  • 1/2 zelene paprike 
  • Za sos:
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice tucane paprike 
  • 1 kašika balzamika 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika čili sosa

Priprema: 
Meso isecite na kockice, pa pospite sodom bikarbonom i dobro utrljajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 15 minuta. Za to vreme prirpemite sastojke za sos. U posudi pomešajte mleveni beli luk, so, šećer, biber, tucanu papriku, balzamiko, maslinovo ulje i čili sos. Sve dobro sjedinite. Zatim isperite meso i osušite ubrusom. Propržite na malo maslinovog ulja. Izvadite meso, pa istopite puter i dodajte crni luk isečen na rebarca. Kada omekša dodajte papriku isečenu na kockice, pa nastavite da pržite. Kada i paprika bude gotova vratite meso, pa premažite sosom. Kuvajte na tihoj vatri još 8-10 minuta. 

BONUS VIDEO: 

instagram/zalogaj_mr Kako se prave pilav i domaća supa

Izvor: StvarUkusa