Inspiracija za ručak nikad dovoljno, a zna se da Srbi ne mogu da zamisle ovaj obrok bez mesa. Danas vam predlažemo da obradujete porodicu ukusnim goveđim mesom koje se sprema u sosu od paprike. Uz ovako pripremljeno meso možete da poslužite samo salatu, ali i pire krompir i testeninu. Ako ga prvo marinirate u sodi bikarboni biće neverovatno mekano i sigurni smo da će se svima dopasti.
Pročitajte i kako se pravi osobuko, italijanski specijalitet od goveđeg mesa.
- Sastojci:
- 500 g goveđeg mesa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 crni luk
- 1 kašika putera
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 zelene paprike
- Za sos:
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice bibera
- 1/4 kašičice tucane paprike
- 1 kašika balzamika
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika čili sosa
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa pospite sodom bikarbonom i dobro utrljajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 15 minuta. Za to vreme prirpemite sastojke za sos. U posudi pomešajte mleveni beli luk, so, šećer, biber, tucanu papriku, balzamiko, maslinovo ulje i čili sos. Sve dobro sjedinite. Zatim isperite meso i osušite ubrusom. Propržite na malo maslinovog ulja. Izvadite meso, pa istopite puter i dodajte crni luk isečen na rebarca. Kada omekša dodajte papriku isečenu na kockice, pa nastavite da pržite. Kada i paprika bude gotova vratite meso, pa premažite sosom. Kuvajte na tihoj vatri još 8-10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem