Ljubitelji spoja testa i mesa "odlepiće" za ovim receptom. Mini pite spremaju se tako što se na testo dodaje začinjeno meso, a potom zatvara poput vrećice. Nakon prženja, sledi pečenje, a kad zagrizete - prava fantazija! Ovaj recept za pite nema kore, a punjenje je mnogo sočnije od klasične varijante.
- Sastojci:
- Za testo:
- 500 g pšeničnog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 100-150 ml ključale vode
- 2 kašike ulja
- Za punjenje:
- 800 g mlevenog mesa
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 vezica mladog luka
- 1 vezica peršuna
- 30 ml vode
- 150 g putera
Priprema:
U posudu ubacite brašno, so i vodu. Promešajte, pa dodajte ulje. Umesite testo rukom, umotajte u prozirnu foliju, pa ostavite da odstoji 15-20 minuta. U meso ubacite so, biber, iseckan mladi luk i peršun, pa dodajte vodu. Sve dobro promešajte.Testo razmesite rukom u valjak, pa ga podelite na 5 jednakih delova. Svaki od delova razvijte oklagijom na veće krugove. Dodajte meso po sredini testa, pa zatvorite poput vrećice. Okrenite naopako pa malo razvucite oklagijom. Zagrejte malo veću količinu ulja u tiganju, pa pržite 5-7 minuta sa svake strane na laganijoj vatri. Na svaku piticu stavite po 30 g putera, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem