Ljubitelji spoja testa i mesa "odlepiće" za ovim receptom. Mini pite spremaju se tako što se na testo dodaje začinjeno meso, a potom zatvara poput vrećice. Nakon prženja, sledi pečenje, a kad zagrizete - prava fantazija! Ovaj recept za pite nema kore, a punjenje je mnogo sočnije od klasične varijante.
- Sastojci:
- Za testo:
- 500 g pšeničnog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 100-150 ml ključale vode
- 2 kašike ulja
- Za punjenje:
- 800 g mlevenog mesa
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 vezica mladog luka
- 1 vezica peršuna
- 30 ml vode
- 150 g putera
Priprema:
U posudu ubacite brašno, so i vodu. Promešajte, pa dodajte ulje. Umesite testo rukom, umotajte u prozirnu foliju, pa ostavite da odstoji 15-20 minuta. U meso ubacite so, biber, iseckan mladi luk i peršun, pa dodajte vodu. Sve dobro promešajte.Testo razmesite rukom u valjak, pa ga podelite na 5 jednakih delova. Svaki od delova razvijte oklagijom na veće krugove. Dodajte meso po sredini testa, pa zatvorite poput vrećice. Okrenite naopako pa malo razvucite oklagijom. Zagrejte malo veću količinu ulja u tiganju, pa pržite 5-7 minuta sa svake strane na laganijoj vatri. Na svaku piticu stavite po 30 g putera, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus