Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVE NAJBOLJE SVINJSKE ŠNICE: Krcate začinima, neverovatno mekane i sočne

Svinjsko meso može da se pripremi na milion načina, a mi vam predlažemo savršen recept sa kojim nema greške.

 Aromatično svinjsko meso Izvor: Printscreen/YT/Island Vibe Cooking

Inspiracije za ručak nikad dosta, a ako volite da jedete svinjsko meso, imamo odličan predlog za vas. Dobro ga začinite, a onda dodajte luk i paprike, pa preko sipajte aromatični preliv od bujon, brašna i začina. Ovako pripremljeno svinjsko meso je neverovatno sočno i mekano, a kao prilog dovoljan je samo skuvan pirinač. 

  • Sastojci:
  • 4 šnicle svinjskog mesa 
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica soje u prahu 
  • 1 kašičica bosiljka 
  • 1 kašičica bibera
  • 2 kašike vorčester sosa
  • oko 2 šolje pilećeg bujona
  • 1 crvena paprika 
  • 1/2 crnog luka
  • 1 šolja brašna
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica slatke paprike

Priprema:
Pomešajte so, biber, slatku papriku, origano, soju u prahu i bosiljak, pa dobro utrljajte u meso. Uvaljajte u brašno i ispržite meso sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa ispržite na trake iseckanu papriku i na rebarca iseckan luk. U tepsiju stavite povrće, pa preko meso. U ostatak brašna dodajte preostale začine, beli i crni luk u prahu, vorčester sos i bujon. Dobro sjedinite, pa prelijte preko mesa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:14
Pileće ćufte iz blendera
Izvor: Instagram/foodiies_lifee
Izvor: Instagram/foodiies_lifee

Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti