Inspiracije za ručak nikad dosta, a ako volite da jedete svinjsko meso, imamo odličan predlog za vas. Dobro ga začinite, a onda dodajte luk i paprike, pa preko sipajte aromatični preliv od bujon, brašna i začina. Ovako pripremljeno svinjsko meso je neverovatno sočno i mekano, a kao prilog dovoljan je samo skuvan pirinač. 

  • Sastojci:
  • 4 šnicle svinjskog mesa 
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica soje u prahu 
  • 1 kašičica bosiljka 
  • 1 kašičica bibera
  • 2 kašike vorčester sosa
  • oko 2 šolje pilećeg bujona
  • 1 crvena paprika 
  • 1/2 crnog luka
  • 1 šolja brašna
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica slatke paprike

Priprema:
Pomešajte so, biber, slatku papriku, origano, soju u prahu i bosiljak, pa dobro utrljajte u meso. Uvaljajte u brašno i ispržite meso sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa ispržite na trake iseckanu papriku i na rebarca iseckan luk. U tepsiju stavite povrće, pa preko meso. U ostatak brašna dodajte preostale začine, beli i crni luk u prahu, vorčester sos i bujon. Dobro sjedinite, pa prelijte preko mesa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. 

BONUS VIDEO: 

Pileće ćufte iz blendera Instagram/foodiies_lifee

Izvor: StvarUkusa