Svinjsko meso, kao i pileće, odlično se kombinuje sa raznovrsnim namirinicama. Postoji toliko recepata za spremanje ukusnog svisnjkog mesa, a mi predlažemo da obavezno probate i ovaj. Prvo se krčka, a onda i peče u neodoljivom i aromatičnom sosu u koji se na kraju dodaju i jabuke. Ova kombinacija je prosto savršena, a ako želite da obradujete ukućane predivnim ručkom, neka svinjsko meso spremljeno na ovaj način bude vaš izbor. Možete da ga poslužite sa pire krompirom, pireom od graška ili celera...
- Sastojci:
- 500 g svinjskog mesa
- 1 crni luk
- 10 pečuraka
- 2 kašike brašna
- 2 čena belog luka
- 240 ml sajdera od jabuke
- 420 ml pilećeg bujona
- 1/2 kašičice sušene žalfije
- 80 ml pavlake za kuvanje
- 2 jabuke
Priprema:
Meso isecite krupno, pa propržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Kada je meso skoro gotovo dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli, pa promešajte. Zatim dodajte pečurke presečene na pola i promešajte. Smanjite temperaturu i pržite još 5 minuta, pa dodajte brašno, promešajte, pa sipajte sajder i bujon (2 kocke za supu rastvorite u 420 ml vode). Pospite zalfijom, posolite i pobiberite, pa promešajte. Neka se krčka dok ne krene da ključa, pa poklopite i prebacite u zagrejanu rernu i pecite na 170°C oko 90 minuta. Ako je potrebno promešajte povremeno, a nakon 90 minuta izvadite jelo iz rerne i dodajte seckane jabuke, kao i pavlaku za kuvanje. Promešajte i vratite u rernu i pecite još 25 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem