Belo meso možete spremiti na mnoštvo načina. Neizostavan su sastojak mnogih salata, a odlično idu uz skoro sve začine, pa čak i uz med. Ako su vam dosadili klasični recepti, vreme je da isprobate ovaj. Belo meso sa tikvicama, jajima i ljutom papričicom perfektno ide uz umak od soja sosa, senfa i jaja. Razgrabiće se za tili čas sa stola.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 26 g soli
- 1 glavica crnog luka
- 50 g šargarepe
- 10 g kopra
- 2 jajeta
- 10 g mlevenog crnog bibera
- 70 g brašna
- 400 g pilećih prsa
- malo ljute papričice
- 15 ml maslinovog ulja
- Za umak:
- 3 jaja
- 20 g senfa u granulama
- 15 ml soja sosa
- 60 g tvrdog sira
- 30 g kiselih krastavčica
Priprema:
Izrendajte tikvice, pa dodajte 8 g soli. Promešajte, pa dobro iscedite višak vode iz tikvica. Izrendajte crni luk, šargarepu, usitnite kopar, pa pomešajte sa tikvicama. Potom ubacite 2 jajeta, 10 grama soli, 5 grama crnog bibera, brašno, pa dobro promešajte. Isecite pileći file na malo krupnije komade, poređajte po tacni, pa prekrijte prozirnom folijom i oklagijom tucite meso dok malo ne poprime oblik šnicli. Potom belo meso u posudi pomešajte sa 8 grama soli, ljutom papričicom, 5 grama crnog bibera i maslinovim uljem. Počnite da odvajate kašikom smesu sa tikvicama i pržite u tiganju. Na svaki deo koji pržite dodajte po 1 komad belog mesa, pa ga prelijte ponovo kašikom smese sa tikvicama. Pržite na srednjoj temperaturi i malo dubljem ulju, po 4 minuta sa obe strane. Počnite sa pravljenjem preliva tako što ćete u posudu ubaciti jaja, soja sos, senf u granulama, iseckane kisele krastavčice i tvrdi sir. Umutite štapnim mikserom. Umak služite uz belo meso sa tikvicama.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća