Belo meso možete spremiti na mnoštvo načina. Neizostavan su sastojak mnogih salata, a odlično idu uz skoro sve začine, pa čak i uz med. Ako su vam dosadili klasični recepti, vreme je da isprobate ovaj. Belo meso sa tikvicama, jajima i ljutom papričicom perfektno ide uz umak od soja sosa, senfa i jaja. Razgrabiće se za tili čas sa stola.

  • Sastojci:
  • 2 tikvice
  • 26 g soli
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g šargarepe
  • 10 g kopra
  • 2 jajeta
  • 10 g mlevenog crnog bibera
  • 70 g brašna
  • 400 g pilećih prsa
  • malo ljute papričice
  • 15 ml maslinovog ulja
  • Za umak:
  • 3 jaja
  • 20 g senfa u granulama
  • 15 ml soja sosa
  • 60 g tvrdog sira
  • 30 g kiselih krastavčica

Priprema:

Izrendajte tikvice, pa dodajte 8 g soli. Promešajte, pa dobro iscedite višak vode iz tikvica. Izrendajte crni luk, šargarepu, usitnite kopar, pa pomešajte sa tikvicama. Potom ubacite 2 jajeta, 10 grama soli, 5 grama crnog bibera, brašno, pa dobro promešajte. Isecite pileći file na malo krupnije komade, poređajte po tacni, pa prekrijte prozirnom folijom i oklagijom tucite meso dok malo ne poprime oblik šnicli. Potom belo meso u posudi pomešajte sa 8 grama soli, ljutom papričicom, 5 grama crnog bibera i maslinovim uljem. Počnite da odvajate kašikom smesu sa tikvicama i pržite u tiganju. Na svaki deo koji pržite dodajte po 1 komad belog mesa, pa ga prelijte ponovo kašikom smese sa tikvicama. Pržite na srednjoj temperaturi i malo dubljem ulju, po 4 minuta sa obe strane. Počnite sa pravljenjem preliva tako što ćete u posudu ubaciti jaja, soja sos, senf u granulama, iseckane kisele krastavčice i tvrdi sir. Umutite štapnim mikserom. Umak služite uz belo meso sa tikvicama.

BONUS VIDEO:

Kineska piletina  Instagram/iankewks

 Izvor: StvarUkusa