Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TELETINA IZ RERNE KAO ISPOD SAČA: Toliko je mekana da se raspada, a ukus božanstven

Ovaj recept za teletinu je toliko jednostavan, a ovako pripremljeno meso je neverovatno ukusno i mekano, toliko da se raspada.

 Teletina iz rerne Izvor: Shutterstock

Jedno od najpopularnijih jela u restoranima je meso ispod sača. Ovo jelo nije baš najjednostavnije ako se priprema kod kuće, ali mi vam donosimo super recept za teletinu iz rerne, a kao da je ispod sača. Potrebna su vam dva osnovna sastojka koja ima svaka domaćica, a to su so i voda. Na kraju pečenja meso je toliko mekano da se raspada, a ukus je izvrstan. 

Pročitajte i recept za lovačke šnicle od teletine.

  • Sastojci: 
  • 5 kg telećih rebara i paufleka 
  • so 
  • 100 ml vode 

Priprema: 
Dublji pleh nauljite, pa stavite meso. Dobro posolite sa obe strane, pa sipajte vodu i opet malo ulja. Pokrijte aluminijumskom folijom. Zagrejte rernu na 220°C, a onda smanjite temeperaturu na 190°C i pecite tačno 2 sata i 40 minuta. Za to vreme nemoje da otvarate rernu. Nakon tog vremena izvadite meso, pa prelijte masnoćom iz pleha i vratite u rernu (bez folije). Pecite na 200°C dok ne porumeni. Prelijte meso još jednom masnoćom. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:29
Kako se pravi puter piletina
Izvor: Instagram/Fooodkings
Izvor: Instagram/Fooodkings

Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti