Ponestalo vam je ideja šta da spremate za ručak ili su vam dosadila ista jela? Donosimo vam recept za govedinuu sosu kakav do sada niste probali. Govedina u sosu od cimeta, jogurta i ljute papričice spoj je naizgled nespojivih začina i mesa, a ukus je fantastičan. Sve što treba jeste da propržite jogurt i začine, ubacite meso i ostavite da se kuva!
- Sastojci:
- 500 g govedine bez kostiju
- 2 crna luka
- 2 kašike paste od đumbira i belog luka
- mali deo štapića cimeta
- 1/3 kašičice kardamoma
- 1/3 kašičice karanfilića
- 2 lovorova lista
- 2 kašičice ljute papričice
- 1/2 kašičice kurkume
- 2 kašičice masale (začin)
- 1/4 šolje jogurta
- 1 šolja vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- listovi korijandera (opciono)
Priprema:
Zagrejte ulje, pa dodajte cimet, kardamom, karanfilić, lovorov list i crni luk isečen na kolutove. Promešajte i pržite još 1 minut, pa dodajte 2 kašike paste od đumbira i belog luka. Propržite, pa dodajte ljutu papričicu, kurkumu i masalu. Pržite još 1 minut, pa dodajte 2-3 kašike vode. Ubacite govedinu isečenu na malo krupnije komade. Dobro promešajte, pa pržite još 8-10 minuta na srednjoj temperaturi. Dodajte so, pa smanjite temperaturu. Dodajte jogurt, promešajte, pa sipajte šolju vode. Stavite poklopac i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi oko 30 minuta. Po želji možete da dodate korijander.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list
Rum kuglice sa crnom čokoladom i kokosom, tope se u ustima