Za ručak se obično vrti nekih 10 jela, u zavisnosti od godišnjeg doba. Uglavnom su to musaka, punjene paprike, sarme, pasulj, i nezaobilazno meso sa krompirom. Kako Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Drugačiji je od jela koja ste pravili do sada, a jednostavno je. Svinjsko meso i slaninu ispecite u aromatičnom sosu od pečuraka i servirajte sa salatom.
- Sastojci:
- 600 g svinjskog karea
- 200 g slanine
- 1 crni luk
- 400 g pečuraka
- 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice sušene majčine dušice
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašičica slatke paprike
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 g kisele pavlake
- 100 ml vode
- 1 veza peršuna
Priprema:
Meso isecite na krupne kokce, pa posolite i pobiberite i dobro promešajte. U dubokom tiganju propržite na malo ulja secaknu slaninu, pa izvadite iz tiganja. U istom tiganju propržite seckani crni luk, pa kada omekša dodajte sekcane pečurke. Promešajte, pa pospite ruzmarinom, bosiljkom, majčinom dušicom i opet promešajte. Kada pečurke budu skoro gotove dodajte paradajz pasti i promešajte, pa dodajte kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje. Promešajte i ostavite još minuta do dva da se krčka. Sipajte sos u vatrostalnu posudu i poređajte meso i slaninu unutra. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus