Ukus piletine nikada ne može da dosadi, a možete da je spremite na milion načina. Belo meso se najčešće jede, ali krilca su mnogo sočnija i ukusnija. Ako želite da ih pripremite kao profi kuvar, onda vam predlažemo ovaj recept. Napravite krilca u slatko-kiselom sosu koja će se definitivno dopasti svima. Služite sa kuvanim pirinčem.
Sastojci:
- 2 kg krilaca
- 40 ml ulja
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 20 g putera
- 1 šargarepa
- 200 g pirinča
- Za preliv:
- 4 čenova belog luka
- 100 ml vode
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika meda
- 1 kašičica ulja
- 1 kašika sirćeta
- 1 ravna kašika skroba
- malo tucane paprike
Recept za krilca u slatko-kiselom sosu:
Pripremite meso
Isecite kost krilicima, pa poređajte u posudu očišćena krilca. Zatim prelijte uljem, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Sve dobro izmešajte i poređajte krilca na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Skuvajte pirinač
U šerpi istopite puter, pa dodajte rendanu šargarepu i malo propržite. Zatim dodajte pirinač, sipajte 400 ml vode i posolite. Poklopite i kuvajte na nižoj temperaturi nekih 15 minuta.
Napravite slatko-kiseli sos
U šerpi pomešajte isečeni belu luk, sipajte vodu (100 ml), a zatim i sojin sos i med. Nakon toga sipajte ulje, sirće i skrob, a onda sve dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte i tucanu papriku i lepo promešajte. Okrenite meso na drugu stranu, pa premažite dobijenim sosom. Vratite u rernu i pecite još 7 minuta na 200°C. Ponovo okrenite meso i premažite dobijenim sosom. Vratite u rernu na još 7 minuta.
Pročitajte i ovo: Pileća krilca u sojinom sosu i medu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus