Ovo je recept za goveđi čili koji možete napraviti tokom nedelje za manje od sat vremena. Ako više volite gušći čili koji razvija ukuse na laganoj vatri, ovo je recept za vas. Dinstajte na nižoj temperaturi i to duže. Možda ćete želeti da isprobate i goveđi paprikaš sa pomorandžom i kestenjem. Čili je jedno od onih jela, koje ima još bolji ukus sledećeg dana. Ako želite da ga napravite unapred, samo ga ostavite na sobnoj temperaturi pre nego što ga stavite u hermetički zatvorenu posudu i odložite u frižider. Trajaće 3 do 5 dana. Evo i kako da napravite goveđi čili!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovo ulje
- 1/2 velikog belog luka, seckanog
- 3 čena belog luka, zgnječena
- 2 kašike paradajz pirea
- 680 g mlevenog mesa
- 1 1/2 kašika mlevenih ljutih papričica
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/2 kašičice paprike
- kašičica bibera
- prstohvat soli
- 400 g pasulja
- 800 g seckanog paradajza
- Rendani čedar
- Pavlaka
- Tanko isečen mladi luk
Recept za goveđi čili
Dinstajte meso
Za goveđi čili u velikom loncu na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte luk i kuvajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Umešajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, još oko 1 minut, a zatim dodajte paradajz pire, mešajući da se sjedine. Dodajte mleveno meso i kuvajte dok ne bude više ružičasto. Ocediti mast i vratiti na vatru.
Dodajte pasulj i paradajz
Dodajte ljutu papričicu u prahu, kim, origano, papriku, biber i obilno začinite solju. Sipajte pasulj i seckani paradajz i prokuvajte čili. Smanjite toplotu i kuvajte 20 minuta. Začinite sa još soli i bibera, ako je potrebno.
Servirajte
Sipajte u činije i narendajte čedar sir i posipajte pavlaku i mladi luk. Uživajte u goveđem čiliju!
Pročitajte tradicionalni recept za gulaš
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem