Pastirski doručak je vrlo jak i sadrži jaja i slaninu, pa ćete biti puni energije ceo dan. Možda ćete želeti da isprobate i cezar sendvič sa pohovanom piletinom. Pastirski doručak se lako može prilagoditi vašim ukusima. Slobodno koristite kobasicu umesto slanine. Evo kako da napravite pastirski doručak sa jajima i slaninom!
Sastojci:
- 340 g slanine, sitno iseckane
- 1 srednji luk, iseckan
- 850 g smrznutog iseckanog krompira, odmrznutog
- 8 velikih jaja
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1 šolja iseckanog kačkavalja
Recept za pastirki doručak
Propržite slaninu i luk
Za pastirski doručak prvo u velikom tiganju pržite slaninu i luk na srednjoj temperaturi dok slanina ne postane hrskava. Ocedite, ostavite 1/4 šolje ulja u tiganju.
Pecite i pospite sirom
Pecite poklopljeno na tihoj temperaturi dok se jaja ne stegnu i krompir ne omekša, oko 10 minuta. Pospite sirom, ostavite da odstoji dok se sir ne otopi. Uživajte u pastirskom doručku!
Pročitajte kako se prave tortilje sa sirom i šunkom - brzinski doručak
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu