Pastirski doručak je vrlo jak i sadrži jaja i slaninu, pa ćete biti puni energije ceo dan. Možda ćete želeti da isprobate i cezar sendvič sa pohovanom piletinom. Pastirski doručak se lako može prilagoditi vašim ukusima. Slobodno koristite kobasicu umesto slanine. Evo kako da napravite pastirski doručak sa jajima i slaninom!
Sastojci:
- 340 g slanine, sitno iseckane
- 1 srednji luk, iseckan
- 850 g smrznutog iseckanog krompira, odmrznutog
- 8 velikih jaja
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1 šolja iseckanog kačkavalja
Recept za pastirki doručak
Propržite slaninu i luk
Za pastirski doručak prvo u velikom tiganju pržite slaninu i luk na srednjoj temperaturi dok slanina ne postane hrskava. Ocedite, ostavite 1/4 šolje ulja u tiganju.
Pecite i pospite sirom
Pecite poklopljeno na tihoj temperaturi dok se jaja ne stegnu i krompir ne omekša, oko 10 minuta. Pospite sirom, ostavite da odstoji dok se sir ne otopi. Uživajte u pastirskom doručku!
Pročitajte kako se prave tortilje sa sirom i šunkom - brzinski doručak
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs