Jagnjeći kotletisa ruzmarinom se prave tako što treba da odvojite kotlete time što ćete ih seći između kostiju pre začinjvanja i pečenja. Takođe to mesar može da uradi za vas. Možete i da zatražite da se ukloni višak masti. Možda ćete želeti da isprobate i jagnjetinu sa začinskim biljem i pirinčem. Ovi kotleti mogu da se prave na roštilju, ali i da se peku u rerni. Evo kako da napravite jagnjeće kotlete sa ruzmarinom.
Sastojci:
- 680 g jagnjećih kotleta
- 1/2 kašičice bibera
- 1/4 kašičice soli
- 3 kašike senfa
- 1 kašika mlevenog svežeg ruzmarina
- 1 kašika mlevene sveže majčine dušice
- 3 čena belog luka, mlevena
Recept za jagnjeće kotlete sa ruzmarinom
Istrljajte jagnjetinu solju i biberom
Jagnjeće kotlete pospite biberom i solju. Ostavite ih po strani.
Pecite kotlete
Zapecite obe strane kotleta u sa 2 kašike maslinovog ulja na srednjoj vatri. Nakon što porumene, stavite tiganj u prethodno zagrejanu rernu na 200 ° na 8 do 10 minuta, ili dok se ne postigne željeni nivo pečenja. Uživajte u jagnjećim kotletima sa ruzmarinom!
Pročitajte kako se prave jagnjeće ćufte u sosu od paradajza i nane
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus