Jagnjeći kotletisa ruzmarinom se prave tako što treba da odvojite kotlete time što ćete ih seći između kostiju pre začinjvanja i pečenja. Takođe to mesar može da uradi za vas. Možete i da zatražite da se ukloni višak masti. Možda ćete želeti da isprobate i jagnjetinu sa začinskim biljem i pirinčem. Ovi kotleti mogu da se prave na roštilju, ali i da se peku u rerni. Evo kako da napravite jagnjeće kotlete sa ruzmarinom.

Sastojci:

  • 680 g jagnjećih kotleta
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice soli
  • 3 kašike senfa
  • 1 kašika mlevenog svežeg ruzmarina
  • 1 kašika mlevene sveže majčine dušice
  • 3 čena belog luka, mlevena

Recept za jagnjeće kotlete sa ruzmarinom

12:23
Korak 1

Istrljajte jagnjetinu solju i biberom

Jagnjeće kotlete pospite biberom i solju. Ostavite ih po strani.

12:27
Korak 2

Napravite preliv

U maloj činiji pomešajte senf, ruzmarin, majčinu dušicu i beli luk. Rasporedite mešavinu biljaka preko kotleta.

12:27
Korak 3

Pecite kotlete

Zapecite obe strane kotleta u sa 2 kašike maslinovog ulja na srednjoj vatri. Nakon što porumene, stavite tiganj u prethodno zagrejanu rernu na 200 ° na 8 do 10 minuta, ili dok se ne postigne željeni nivo pečenja. Uživajte u jagnjećim kotletima sa ruzmarinom!

Pročitajte kako se prave jagnjeće ćufte u sosu od paradajza i nane

BONUS VIDEO

TikTok/brittself20 Pileće meso

StvarUkusa/L.S.