Jajeu tostu, u obliku srca se pravi brzo i lako, klasičan doručak sa malim obrtom, jer se jaje peče u samom tostu u kome ste napravili oblik srca kalupom. Možda ćete želeti da napravite i etno doručak od starog hleba gotov za samo 15 minuta. Jaje u tostu, u obliku srca se pravi na ovaj način!
Sastojci:
- Slanina na trake
- 4 debele kriške kvalitetnog hleba
- Maslinovo ulje za prženje
- 2 srednja jaja
- Maslac za mazanje
- 1 zreo avokado
- Sok od 1 limete
- Mala šaka svežeg korijandera, grubo iseckanog, plus dodatak za posluživanje
- Vaš omiljeni sos za posluživanje
Potrebno je i:
- Rezač kolačića u obliku srca
- Veliki tiganj za rernu otporan na lepljenje
Recept za jaje u tostu u obliku srca
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 200°C. Stavite slaninu u jednom sloju na pleh, pa pecite 10-12 minuta, okrećući jednom, dok ne postane hrskava. Ostavite na stranu (održavajte toplo), a zatim smanjite temperaturu rerne na 180°C.
Pecite jaje u tostu
Koristeći sekač za kolače u obliku srca, utisnite srce u sredinu 2 kriške hleba. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodati kriške tost hleba sa rupom u obliku srca, pecite dok ne porumene sa jedne strane, pa preokrenite, sklonite tiganj sa ringle i razbijte po jedno jaje u svaku rupu. Prebacite tepsiju u rernu i pecite 4-6 minuta dok se belance ne stegne, ali žumanca još budu tekuća. Prepecite i premažite maslacem preostale kriške hleba i utisnuta srca.
Pripremite avokado pire i servirajte
U međuvremenu, zgnječite avokado u srednjoj činiji sa sokom od limete, seckanim korijanderom i prstohvatom soli i crnog bibera. Kada su jaja skuvana, posipajte time tost namazan puterom i sa slaninom i tost punjen jajima. Poslužite sendviče sa kašičicom pire avokada sa strane i prepečenim srcima, uz malo vašeg omiljenog sosa. Uživajte u jajetu u tostu u obliku srca!
Pročitajte kako se prave pečena jaja na francuski način
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus