Musaka se uglavnom sprema od mlevenog mesa i krompira, ali mogu da se dodaju i drugi sastojci. Grci je prave sa patlidžanom i bešamel sosom, a Italijani obavezno dodaju i rendani sir. Donosimo vam još jedan super recept za musaku koja se priprema sa belim mesom i prelivom od jaja i pavlake za kuvanje. Jako je ukusna i jednostavna za pripremu. Uživajte!

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 3 krompira
  • 1 crni luk
  • 2 jajeta
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • 470 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica italijanskog začina
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 paradajz (po želji)
  • peršun 

Recept za musaku sa belim mesom:

12:15
Korak 1

Začinite meso 

Isecite belo meso na kockice, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i sve lepo promešajte rukama. 

12:15
Korak 2

Napravite musaku 

Tepsiju premažite puterom, pa poređajte crni luk isečen na rebarca. Posolite i pobiberite, pa preko stavite krompir isečen na kolutove. Posolite i pobiberite, prelijte maslinovim uljem, pa poređajte meso. 

12:15
Korak 3

Napravite preliv 

Umutite jaja sa italijanskim začinom, muskatnim oraščićem i pavlakom za kuvanje. Prelijte preko musake i pokrijte folijom. 

12:26
Korak 4

Pecite musaku 

Pecite musaku na 190°C nekih sat vremena. Zatim skinite foliju, pospite renadnim sirom i poređajte paradajz isečen na kolutove. Pecite još nekih 15-20 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Pročitajte i ovo: Musaka sa brokolijem

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Lažna musaka sa bundevom

(StvarUkusa/S.B.)