Musaka se uglavnom sprema od mlevenog mesa i krompira, ali mogu da se dodaju i drugi sastojci. Grci je prave sa patlidžanom i bešamel sosom, a Italijani obavezno dodaju i rendani sir. Donosimo vam još jedan super recept za musaku koja se priprema sa belim mesom i prelivom od jaja i pavlake za kuvanje. Jako je ukusna i jednostavna za pripremu. Uživajte!
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 3 krompira
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 470 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 100 g tvrdog sira
- 1 paradajz (po želji)
- peršun
Recept za musaku sa belim mesom:
Začinite meso
Isecite belo meso na kockice, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i sve lepo promešajte rukama.
Napravite musaku
Tepsiju premažite puterom, pa poređajte crni luk isečen na rebarca. Posolite i pobiberite, pa preko stavite krompir isečen na kolutove. Posolite i pobiberite, prelijte maslinovim uljem, pa poređajte meso.
Napravite preliv
Umutite jaja sa italijanskim začinom, muskatnim oraščićem i pavlakom za kuvanje. Prelijte preko musake i pokrijte folijom.
Pecite musaku
Pecite musaku na 190°C nekih sat vremena. Zatim skinite foliju, pospite renadnim sirom i poređajte paradajz isečen na kolutove. Pecite još nekih 15-20 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Musaka sa brokolijem
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem