Jednostavan trik da vam pohovane šnicle budu sočne pomoći će vam da ovo jednostavno jelo, uspešno napravite. Ponekad meso ostaje tvrdo i žilavo. Ovo su detalji na koje treba da obratite pažnju da biste dobili sočne i ukusne šnicle. Saznajte i jednostavan trik za najhrskaviju pileću kožicu.

Pravilna priprema šnicli

Morate iseći meso na komade debljine 1 cm. Istucite ih čekićem sa obe strane, pre nego što ih posolite. 

Ne zaboravite na testo

Šniclama je potrebno testo za pohovanje. Možete koristiti samo jaja, ali bolje umutite zajedno 3 jaja, 1 kašiku brašna i 2 kašike pavlake. Dodajte malo soli i nekoliko čenova belog luka - tako će ukus biti zanimljiv i uravnotežen.

Pročitajte i Sve srpske domaćice ga dodaju u mleveno meso, a kvari ukus ćufti i faširanih šnicli

BONUS VIDEO

Kurir televizija Kako se spremaju faširane šnicle?

 StvarUkusa/L.S.