Ako vam je preostalo kiselog kupusa sada je pravo vreme da ga iskoristite. Uskoro stiže proleće i teška hrana pada u zaborav, ali još uvek možete da jedete omiljene namirnice. Umesto da pravite sarmu, mi vam donosimo sjajan recept za jelo sa kiselim kupusom i mesom. Sve što treba da uradite jeste iseckate sastojke i poređate u tepsiju.
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 kg svinjskog mesa
- 3 paradajza
- 1 kašičica slatke paprike
- lovorov list
Recept za jelo od kiselog kupusa i mesa:
Pripremite meso i kupus
Operite kiseli kupus, pa ga isecite na trake. Možete da koristite i ribanac. Zatim ga pospite crvenom paprikom, pa sve dobro promešajte. Meso isecite na kocke, pa posolite, pobiberite i pospite paprikom. Sve dobro sjedinite.
Poređajte sastojke u tepsiju
U tepsiju, najbolje zemljanu, ređajte red kupusa, pa red mesa, a onda i seckanog paradajza i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude kupus. Dodajte i lovorov list, pa pokrijte alu folijom. Preko stavite i poklopac.
Pecite
Ubacite jelo u u zagrejanu rernu i pecite na 220°C oko 150 minuta.
Pročitajte i ovo: Koja 3 sastojka se dodaju u podvarak
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan