Ako vam je preostalo kiselog kupusa sada je pravo vreme da ga iskoristite. Uskoro stiže proleće i teška hrana pada u zaborav, ali još uvek možete da jedete omiljene namirnice. Umesto da pravite sarmu, mi vam donosimo sjajan recept za jelo sa kiselim kupusom i mesom. Sve što treba da uradite jeste iseckate sastojke i poređate u tepsiju.
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 kg svinjskog mesa
- 3 paradajza
- 1 kašičica slatke paprike
- lovorov list
Recept za jelo od kiselog kupusa i mesa:
Pripremite meso i kupus
Operite kiseli kupus, pa ga isecite na trake. Možete da koristite i ribanac. Zatim ga pospite crvenom paprikom, pa sve dobro promešajte. Meso isecite na kocke, pa posolite, pobiberite i pospite paprikom. Sve dobro sjedinite.
Poređajte sastojke u tepsiju
U tepsiju, najbolje zemljanu, ređajte red kupusa, pa red mesa, a onda i seckanog paradajza i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude kupus. Dodajte i lovorov list, pa pokrijte alu folijom. Preko stavite i poklopac.
Pecite
Ubacite jelo u u zagrejanu rernu i pecite na 220°C oko 150 minuta.
Pročitajte i ovo: Koja 3 sastojka se dodaju u podvarak
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus