Ako vam je preostalo kiselog kupusa sada je pravo vreme da ga iskoristite. Uskoro stiže proleće i teška hrana pada u zaborav, ali još uvek možete da jedete omiljene namirnice. Umesto da pravite sarmu, mi vam donosimo sjajan recept za jelo sa kiselim kupusom i mesom. Sve što treba da uradite jeste iseckate sastojke i poređate u tepsiju. 

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa 
  • 1 kg svinjskog mesa 
  • 3 paradajza 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • lovorov list

Recept za jelo od kiselog kupusa i mesa:

12:15
Korak 1

Pripremite meso i kupus 

Operite kiseli kupus, pa ga isecite na trake. Možete da koristite i ribanac. Zatim ga pospite crvenom paprikom, pa sve dobro promešajte. Meso isecite na kocke, pa posolite, pobiberite i pospite paprikom. Sve dobro sjedinite. 

12:15
Korak 2

Poređajte sastojke u tepsiju 

U tepsiju, najbolje zemljanu, ređajte red kupusa, pa red mesa, a onda i seckanog paradajza i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude kupus. Dodajte i lovorov list, pa pokrijte alu folijom. Preko stavite i poklopac. 

12:15
Korak 3

Pecite 

Ubacite jelo u u zagrejanu rernu i pecite na 220°C oko 150 minuta. 

Pročitajte i ovo: Koja 3 sastojka se dodaju u podvarak

BONUS VIDEO: 

Instagram/yildizlarsofrasi Burek sarme

(StvarUkusa/S.B.)