Jaja se najčešće spremaju za doručak, a možete da pravite kajganu, omlet, jaja na oko... Jaja spadaju u one namirnice koje lako mogu da se kombinuju, pa tako možete da dodajte sastojke po želji u vaše jelo. Mi vam donosimo savršen recept za omlet sa sirom, šunkom i pečurkama. Priprema se na brzinu, a ukus je fantastičan.
Sastojci
- 10 jaja
- 230 ml neutralne pavlake
- 100 g putera
- 400 g tvrdog sira
- 400 g pečuraka
- 3 mlada luka
- 6 kriški dimljene šunke
- rukola
Recept za omlet sa sirom, šunkom i pečurkama:
Umutite jaja
U posudi pomešajte jaja i pavlaku za kuvanje. Nemojte da preterate sa mućenjem.
Pržite pečurke i luk
U tiganju istopite puter, pa dodajte seckane pečurke. Kada puste vodu dodajte i seckani mladi luka, pa pržite još par minuta.
Pržite omlet
Sipajte pečurke i mladi luk u smesu sa jajima, pa lagano promešajte i vratite u tiganj. Kada jaja budu skoro gotova, isključite šporet, pa ih posolite i pobiberite. Poređajte preko sir i šunku, pa ubacite omlet u zagrejanu rernu, odmah ispod grejača. Ostavite tako 5 minuta.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus