Prženice su uvek dobro rešenje kada vam treba nešto na brzinu od jeftinih sastojaka. Donosimo vam još bolji i lakši recept za prženice koje se prave sa nadevom od kisele pavlake, šunke i sira. Nema više stajanja pored šporeta i prženja, samo ubacite hleb i rernu i sačekajte da se prženice ispeku.

Sastojci:

  • bajat hleb 
  • 200 ml mleka
  • 6 jaja
  • 2 paradajza
  • 1 crni luk
  • 100 g praške šunke
  • 200 g sira
  • 200 g kisele pavlake
  • malo peršuna
  • origano

Najbolji recept za najukusnije prženice:

17:27
Korak 1

Pripremite hleb 

Ako koristite običan hleb, isecite ga i umočite u mleko. Ako koristite tost hleb njega ne morate da sečete, već samo umočite u mleko. Poređajte u tepsiju i ostavite da upije nekih 10 minuta. 

17:27
Korak 2

Napravite fil 

Umutite jaja koja ste posolili, pobiberili i posuli origanom. Zatim u jaja dodajte kiselu pavlaku, rendani sir, paradajz isečen na kockice, seckanu šunku, peršun i crni luk. Sve dobro sjedinite. 

17:27
Korak 3

Pecite prženice 

Sipajte dobijenu smesu preko hleba i lepo premažite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

Pročitajte i ovo: Sendvič prženice koje se peku u rerni

BONUS VIDEO: 

mlečni tost hleb tiktok/feelgoodfoodie

(StvarUkusa/S.B.)