Prženice su uvek dobro rešenje kada vam treba nešto na brzinu od jeftinih sastojaka. Donosimo vam još bolji i lakši recept za prženice koje se prave sa nadevom od kisele pavlake, šunke i sira. Nema više stajanja pored šporeta i prženja, samo ubacite hleb i rernu i sačekajte da se prženice ispeku.
Sastojci:
- bajat hleb
- 200 ml mleka
- 6 jaja
- 2 paradajza
- 1 crni luk
- 100 g praške šunke
- 200 g sira
- 200 g kisele pavlake
- malo peršuna
- origano
Najbolji recept za najukusnije prženice:
Pripremite hleb
Ako koristite običan hleb, isecite ga i umočite u mleko. Ako koristite tost hleb njega ne morate da sečete, već samo umočite u mleko. Poređajte u tepsiju i ostavite da upije nekih 10 minuta.
Napravite fil
Umutite jaja koja ste posolili, pobiberili i posuli origanom. Zatim u jaja dodajte kiselu pavlaku, rendani sir, paradajz isečen na kockice, seckanu šunku, peršun i crni luk. Sve dobro sjedinite.
Pecite prženice
Sipajte dobijenu smesu preko hleba i lepo premažite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Sendvič prženice koje se peku u rerni
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus