Za doručak i večeru ljudi se obično odlučuju za brzinska i jednostavna jela. Sendvič je uvek dobra opcija, a ako imate bajat hleb, onda su bolja ideja prženice. Ako volite da jedete ova jela, predlažemo vam da napravite sendvič prženice. Priprema je nikad jednostavnija, brza, a sastojci su jeftini. 

Sastojci:

  • 6 kriški hleba 
  • 4 jajeta 
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 200 g šunke 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 30 g putera 
  • 1/4 kašičice origana 

Recept za sendvič prženice koje se peku u rerni:

13:03
Korak 1

Napravite sendvič 

Tepsiju obložite pek papirom, pa poređajte 3 parčića hleba. Zatim preko stavite sir i šunku, pa preklopite preostalim parčićima hleba. 

13:03
Korak 2

Napravite preliv

Jaja umutite sa kiselom pavlakom, pa dodajte so i origano. Lepo promešajte, pa umočite sendviče u smesu i opet vratite u tepsiju. Preostalu smesu prelijte preko sendviča.  

13:03
Korak 3

Pecite sendviče 

Preko svakog sendviča stavite malo putera i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Slatke prženice zapečene u rerni

BONUS VIDEO: 

mlečni tost hleb tiktok/feelgoodfoodie

(StvarUkusa/S.B.)