Za doručak i večeru ljudi se obično odlučuju za brzinska i jednostavna jela. Sendvič je uvek dobra opcija, a ako imate bajat hleb, onda su bolja ideja prženice. Ako volite da jedete ova jela, predlažemo vam da napravite sendvič prženice. Priprema je nikad jednostavnija, brza, a sastojci su jeftini.
Sastojci:
- 6 kriški hleba
- 4 jajeta
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 200 g šunke
- 200 g tvrdog sira
- 30 g putera
- 1/4 kašičice origana
Recept za sendvič prženice koje se peku u rerni:
Napravite sendvič
Tepsiju obložite pek papirom, pa poređajte 3 parčića hleba. Zatim preko stavite sir i šunku, pa preklopite preostalim parčićima hleba.
Napravite preliv
Jaja umutite sa kiselom pavlakom, pa dodajte so i origano. Lepo promešajte, pa umočite sendviče u smesu i opet vratite u tepsiju. Preostalu smesu prelijte preko sendviča.
Pecite sendviče
Preko svakog sendviča stavite malo putera i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Slatke prženice zapečene u rerni
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus