Šniclasa palentom i sosom od paradajza je obrok koji ćete brzo napraviti. Odličan je izbor za ručak ili večeru, jer ima sve potrebne sastojke. Možda ćete želeti da napravite i kalcone od mlevenog mesa punjene mocarela sirom. Kombinacija palente koja je lagana i šnicle koja izvor proteina je savršena uz pradajz sos. Evo kako da napravite šniclu sa palentom i sosom od paradajza!

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja, plus još za prženje
  • 1 mali luk, sitno iseckan
  • 1 sveža grančica ruzmarina, listovi seckani, plus dodatak za posluživanje
  • 1 kašika kapara, oceđenih i grubo iseckanih
  • 500 ml paradajz pirea
  • 800 g svinjskih šnicli
  • 250 ml mleka
  • 200 g palente koja se brzo kuva
  • 40 g putera
  • 30 g parmezana

Recept za šniclu sa palentom i sosom od paradajza

11:07
Korak 1

Napravite paradajz sos

Zagrejte ulje u srednjem tiganju, pa pržite luk 7-8 minuta dok ne omekša. Umešajte ruzmarin, kapar i paradajz pire. Začinite biberom, pa dinstajte 10-12 minuta.

11:08
Korak 2

Ispržite šnicle

U međuvremenu nauljite šnicle sa obe strane i začinite solju i biberom. Zagrejte veliki tiganj na jakoj vatri dok ne postane vruć, a zatim pržite odreske po 2½ minuta sa svake strane. Prebacite na dasku i lagano prekrijte folijom dok pravite palentu.

11:08
Korak 3

Napravite palentu

Zagrejte 70 ml mleka i 500 ml vode u tiganju na srednje jakoj vatri, pa sipajte palentu. Mutite 1 minut dok ne postane gusto i ne počne da se odvaja od ivica tiganja. Skinite sa vatre, začinite, pa umešajte preostalo mleko, puter i sir dok se ne istopi.

11:09
Korak 4

Servirajte

Nasecite šnicle i sipajte ostatak soka u sos od paradajza. Stavite palentu na tanjir za serviranje, poređajte narezane šnicle sa paradajz sosom i dodajte dodatno seckani ruzmarin za serviranje. Uživajte u šnicli sa palentom i sosom od paradajza!

Pročitajte kako se prave ČAMČIĆI OD KROMPIRA PUNJENI ŠUNKOM I JAJIMA

BONUS VIDEO

instagram/chefcuso Šnicla odrezak

StvarUkusa/L.S.