Šniclasa palentom i sosom od paradajza je obrok koji ćete brzo napraviti. Odličan je izbor za ručak ili večeru, jer ima sve potrebne sastojke. Možda ćete želeti da napravite i kalcone od mlevenog mesa punjene mocarela sirom. Kombinacija palente koja je lagana i šnicle koja izvor proteina je savršena uz pradajz sos. Evo kako da napravite šniclu sa palentom i sosom od paradajza!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja, plus još za prženje
- 1 mali luk, sitno iseckan
- 1 sveža grančica ruzmarina, listovi seckani, plus dodatak za posluživanje
- 1 kašika kapara, oceđenih i grubo iseckanih
- 500 ml paradajz pirea
- 800 g svinjskih šnicli
- 250 ml mleka
- 200 g palente koja se brzo kuva
- 40 g putera
- 30 g parmezana
Recept za šniclu sa palentom i sosom od paradajza
Napravite paradajz sos
Zagrejte ulje u srednjem tiganju, pa pržite luk 7-8 minuta dok ne omekša. Umešajte ruzmarin, kapar i paradajz pire. Začinite biberom, pa dinstajte 10-12 minuta.
Ispržite šnicle
U međuvremenu nauljite šnicle sa obe strane i začinite solju i biberom. Zagrejte veliki tiganj na jakoj vatri dok ne postane vruć, a zatim pržite odreske po 2½ minuta sa svake strane. Prebacite na dasku i lagano prekrijte folijom dok pravite palentu.
Napravite palentu
Zagrejte 70 ml mleka i 500 ml vode u tiganju na srednje jakoj vatri, pa sipajte palentu. Mutite 1 minut dok ne postane gusto i ne počne da se odvaja od ivica tiganja. Skinite sa vatre, začinite, pa umešajte preostalo mleko, puter i sir dok se ne istopi.
Servirajte
Nasecite šnicle i sipajte ostatak soka u sos od paradajza. Stavite palentu na tanjir za serviranje, poređajte narezane šnicle sa paradajz sosom i dodajte dodatno seckani ruzmarin za serviranje. Uživajte u šnicli sa palentom i sosom od paradajza!
Pročitajte kako se prave ČAMČIĆI OD KROMPIRA PUNJENI ŠUNKOM I JAJIMA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu