Začinjenapiletinasa krompirom i salatom pravi se sa sveže narendanim đumbirom, limunovom korom i zgnječenim semenom korijandera. Ovi začini čine čuda i savršeno nadograđuju oaj jednostavan pileći obrok.Možda će vam biti interesanta i piletina po receptu iz Provanse. Napravite laganu salatu dok se piletina i krompir peku, a zatim sačuvajte ostatke za ručak sledećeg dana. Evo kako da napravite začinjenu piletinu sa krompirom i salatom!
Sastojci:
- 750 g mladog krompira, debelo isečenog
- 1 kašika semena korijandera
- Sitno narendana kora i sok 1 limuna
- 20 g đumbira, sitno narendanog
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 pileća bataka
- 2 šargarepe
- 100 g rotkvice
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike grčkog jogurta
- 25 g korijandera, grubo iseckanog
Recept za začinjenu piletinu sa krompirom i salatom
Zagrejte rernu
Za začinjenu piletinu sa krompirom i salatom zagrejte rernu na 200°C. Ravnomerno rasporedite nasečeni krompir u veliku posudu za pečenje. Zdrobite semenke korijandera tučkom, a zatim umešajte limunovu koricu, đumbir i ulje.
Pecite piletinu
Posolite piletinu, pa premažite mešavinom ulja, gurnuvši malo pod kožu. Stavite piletinu na krompir, sa kožom nagore, i pecite 35-40 minuta, dok krompir ne omekša, a piletina ne dobije hrskavu kožu i dok se ne ispeče.
Napravite salatu
Za to vreme narendajte šargarepu, a rotkvice sitno iseckajte. U velikoj činiji pomešajte majonez, jogurt i limunov sok i dobro začinite. Promešajte šargarepu, rotkvice i korijander dok se dobro ne sjedine. Poslužite salatu uz piletinu i krompir. Uživajte u začinjenoj piletini sa krompirom i salatom.
Pročitajte kako se pravi pohovana puter piletina
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem