Mleveno meso je praktično, jer od njega možete da pripremate najrazličitija jela. Ćufte, faširane šnicle, kao i ćevapi su najpoznatija jela od mlevenog mesa. Sigurni smo da ste faširane šnicle do sada pravili milion puta, ali mi vam donosimo malo drugačiji recept. Napravite ih od mlevenog mesa, ali u smesu dodajte i rendanu koru limuna, kao i sok od limuna, a pržite u belom vinu. Imaće poseban šmek i sigurni smo da će vam se dopasti.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 80 g prezli
- 60 ml mleka
- 2 kašike skroba
- 1 limun
- 1 veza peršuna
- 2 jajeta
- malo griza
- 30 g putera
- 1 čaša suvog belog vina
- ruzmarin
Recept za faširane šnicle od mlevenog mesa sa limunom i belim vinom:
Napravite smesu od mlevenog mesa
U posudi pomešajte mleveno meso, prezle, skrob, mleko, rendanu koru limuna, sok od limuna, seckani peršun i jaja. Sve dobro sjedinite. Poslite i pobiberite, pa oper rukama sjedinite smesu.
Oblikujte faširane šnicle
Uzmite malo smese, oblikujte loptice, pa malo spljoštite rukama, kako biste formirali faširane šnicle. Uvaljajte u griz.
Pržite faširane šnicle
U tiganju istopite puter, sipajte malo ulja, pa ispržite faširane sa obe strane, a onda sipajte i belo vino. Dodajte i malo svežeg ruzmarina, pa pržite još par minuta.
Pročitajte još: Ruski recept za faširane šnicle
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus