Faširane šnicle i ćufte su omiljena srpska jela od mlevenog mesa, a za njihovu pripremu nije potrebno mnogo vremena. Kako bi faširane šnicle bile što ukusnije potrebno je da ih lepo začinite, a danas vam donosimo malo drugačiji recept. Rusi preko faširanih šnicli ređaju prženo povrće, a onda ih posipaju sirom i tako peku u rernu. Uz ovako pripremljeno mleveno meso nije vam potreban prilog, a možete da služite sezonsku salatu, kao što je kupus.
Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 150 g tvrdog sira
- Još:
- 200 g pečuraka
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 kašika majoneza
Recept za faširane šnicle sa povrćem i sirom:
U posudi pomešajte mleveno meso, sa izbendiranim crnim i belim lukom. Dodajte jaje i prezle, pa posolite i pobiberite. Oblikujte faširane šnicle i poređajte na pleh obložen pek papirom. U jednom tiganju propržite sitno seckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju, a u drugom propžite sitno seckane pečurke. Pomešajte i dodajte majonez, posolite i pobiberite. Dobro promešajte, pa dobijenu smesu sipajte preko svake faširane šnicle. Pospite i rendanim sirom, pa preko sipajte još malo majoneza. Pecite faširane šnicle u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
Pročitajte i ovo: Faširane šnicle sa 2 pikantna sosa
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus