Faširane šnicle i ćufte su omiljena srpska jela od mlevenog mesa, a za njihovu pripremu nije potrebno mnogo vremena. Kako bi faširane šnicle bile što ukusnije potrebno je da ih lepo začinite, a danas vam donosimo malo drugačiji recept. Rusi preko faširanih šnicli ređaju prženo povrće, a onda ih posipaju sirom i tako peku u rernu. Uz ovako pripremljeno mleveno meso nije vam potreban prilog, a možete da služite sezonsku salatu, kao što je kupus.

Sastojci:

  • 700 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 1 jaje 
  • 2 kašike prezli 
  • 150 g tvrdog sira 
  • Još:
  • 200 g pečuraka 
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa 
  • 1 kašika majoneza 

Recept za faširane šnicle sa povrćem i sirom: 

U posudi pomešajte mleveno meso, sa izbendiranim crnim i belim lukom. Dodajte jaje i prezle, pa posolite i pobiberite. Oblikujte faširane šnicle i poređajte na pleh obložen pek papirom. U jednom tiganju propržite sitno seckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju, a u drugom propžite sitno seckane pečurke. Pomešajte i dodajte majonez, posolite i pobiberite. Dobro promešajte, pa dobijenu smesu sipajte preko svake faširane šnicle. Pospite i rendanim sirom, pa preko sipajte još malo majoneza. Pecite faširane šnicle u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta. 

Pročitajte i ovo: Faširane šnicle sa 2 pikantna sosa

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

StvarUkusa/S.B.