Pileća krilca vrhunskog ukusa možete spremiti i kod kuće. Ne morate ići u restoran da biste uživali u najsočnijem mesu! Predlažemo vam sjajan recept za pilća krilca i to sa koka-kolom. Pored toga, u pileća krilca idu soja sos i đumbir. Pored toga, meso se zaliva i kuvanim vinom. Pileća krilca se prže u ulju -spolja hrskava, a iznutra neviđeno sočna.
Sastojci:
- 10 pilećih krilaca
- 1 limenka koka-kole
- 3 kašičice sojinog sosa
- 1 kašičica kuvanog vina
- 1 kašičica ojster sosa (opciono)
- 15 kajenskog bibera
- malo iseckane stabljike mladog luka
- 5 komadića svežeg đumbira
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
Recept za sočna pileća krilca sa koka-kolom i vinom:
Zasecite prileća krilca ukoso, pa iz poređajte po plehu. Prelijte koka-kolom, pa ostavite da odstoje tako 30 minuta. Dodajte sojin sos, kuvano vino, ojster sos (opciono), kajenski biber, iseckane stabljike mladog luka i đumbir, pa rukama dobro promešajte pileća krilca i začine. Sklonite mladi luk i đumbir, pa dodajte jaje i brašno. Ponovo sjedinite rukom sastojke, pa pržite u srednje dubokom ulju sa obe strane dok pileća krilca ne poprime zlatno žutu boju. Preporučujemo i pileća krilca u sojinom-sosu i medu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem