Pileća krilca vrhunskog ukusa možete spremiti i kod kuće. Ne morate ići u restoran da biste uživali u najsočnijem mesu! Predlažemo vam sjajan recept za pilća krilca i to sa koka-kolom. Pored toga, u pileća krilca idu soja sos i đumbir. Pored toga, meso se zaliva i kuvanim vinom. Pileća krilca se prže u ulju -spolja hrskava, a iznutra neviđeno sočna.
Sastojci:
- 10 pilećih krilaca
- 1 limenka koka-kole
- 3 kašičice sojinog sosa
- 1 kašičica kuvanog vina
- 1 kašičica ojster sosa (opciono)
- 15 kajenskog bibera
- malo iseckane stabljike mladog luka
- 5 komadića svežeg đumbira
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
Recept za sočna pileća krilca sa koka-kolom i vinom:
Zasecite prileća krilca ukoso, pa iz poređajte po plehu. Prelijte koka-kolom, pa ostavite da odstoje tako 30 minuta. Dodajte sojin sos, kuvano vino, ojster sos (opciono), kajenski biber, iseckane stabljike mladog luka i đumbir, pa rukama dobro promešajte pileća krilca i začine. Sklonite mladi luk i đumbir, pa dodajte jaje i brašno. Ponovo sjedinite rukom sastojke, pa pržite u srednje dubokom ulju sa obe strane dok pileća krilca ne poprime zlatno žutu boju. Preporučujemo i pileća krilca u sojinom-sosu i medu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs