Pileća krilca vrhunskog ukusa možete spremiti i kod kuće. Ne morate ići u restoran da biste uživali u najsočnijem mesu! Predlažemo vam sjajan recept za pilća krilca i to sa koka-kolom. Pored toga, u pileća krilca idu soja sos i đumbir. Pored toga, meso se zaliva i kuvanim vinom. Pileća krilca se prže u ulju -spolja hrskava, a iznutra neviđeno sočna.

Sastojci:

  • 10 pilećih krilaca
  • 1 limenka koka-kole
  • 3 kašičice sojinog sosa
  • 1 kašičica kuvanog vina
  • 1 kašičica ojster sosa (opciono)
  • 15 kajenskog bibera
  • malo iseckane stabljike mladog luka
  • 5 komadića svežeg đumbira
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna

Recept za sočna pileća krilca sa koka-kolom i vinom:

Zasecite prileća krilca ukoso, pa iz poređajte po plehu. Prelijte koka-kolom, pa ostavite da odstoje tako 30 minuta. Dodajte sojin sos, kuvano vino, ojster sos (opciono), kajenski biber, iseckane stabljike mladog luka i đumbir, pa rukama dobro promešajte pileća krilca i začine. Sklonite mladi luk i đumbir, pa dodajte jaje i brašno. Ponovo sjedinite rukom sastojke, pa pržite u srednje dubokom ulju sa obe strane dok pileća krilca ne poprime zlatno žutu boju. Preporučujemo i pileća krilca u sojinom-sosu i medu.

BONUS VIDEO:

Kurir Kako se sprema rolovana piletina?

 Izvor: StvarUkusa