Faširane šnicle jednostavno se prave i mogu se kombinovati uz pirinač, krompir, povrće. Možete ih spremati od belog mesa, mlevenog, ali i od povrća, kada želite da pojedete nešto laganije. Za danas predlažemo faširane šnicle od mlevenog goveđeg i jagnjećeg mesa. Za još bolji ukus, služe se uz dva pikantna sosa.
Sastojci:
- 450 g mlevenog goveđeg mesa
- 220 g mlevenog jagnjećeg mesa
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica tucane paprike
- 1/2 kašike kima u zrnu
- 1/2 kašike bibera
- 2 kašike pasiranog belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 crvene paprike
- 1 šaka listova korijandera
- Za zeleni sos:
- 1/2 šolje jogurta
- 2 zelene čili paprike
- 1 komadić đumbira
- 1 šaka listova korijandera
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- Za crveni sos:
- 2 kašike kajenske paprike u prahu
- 1 kašičica tucane paprike
- 4 kašike sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
- Još:
- 1 crni luk
- 3 zelene čili paprike
- 1 iseckan paradajz
Recept za faširane šnicle sa dva pikantna sosa:
Pomešajte mleveno goveđe i jagnjeće meso, pa dodajte so, slatku papriku, kim, kim u zrnu, tucanu papriku, biber i pasirani beli luk. Iseckajte crni luk, iscedite višak vode, pa i njega ubacite u smesu za faširane šnicle, isto to učinite i sa paprikom. Dodajte iseckane listove korijandera, pa rukama dobro sjedinite sve sastojke. Pokrijte faširane šnicle prozirnom folijom i ostavite da odstoji oko 30 minuta. U blender ubacite jogurt, iseckanu čili papriku, đumbir i iseckane listove korijandera. Na kraju dodajte biber i so, pa izblendirajte zeleni sos. U posudi pomešajte kajensku papriku u prahu, tucanu papriku, sirće, maslinovo ulje i so za crveni sos. Faširane šnicle sa dve vrste mesa oblikujte rukom, pa pržite sa obe strane na malo ulja. Služite uz soseve. Na tiganju možete propržiti 3 zelene čili paprike, iseckan paradajz i iseckan crni luk i služiti uz faširane šnicle. Preporučujemo i turski recept za najsočnije faširane šnicle.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus