Tortilja sa pica nadevom će vas oduševiti na prvi zalogaj, a baš se jednostavno prave.

Tortilju Meksikanci često koriste u pripremi hrane, a neka od najpoznatijih jela su enčilade, kesadilja, burito... Predlažemo vam da probate i ovaj recept za tortilju punjenu pica nadevom. Jednostavno se prave, a odličan su predlog za večeru, ali i kada vas iznenade gosti.
Sastojci:
- kečap
- 1 kašičica origana
- 300 g pečuraka
- 160 g praške šunke
- 6-7 zelenih maslina
- 160 g tvrdog sira
- 9-10 mini tortilja
Recept za tortilja pice:
Isecite pečurke i kratko ih propržite. Napravite kornet od tortilja i kraj zatvorite čačkalicom. U posudi pomešajte sastojke za nadev za tortilja picu - seckanu šunku, rendani sir, seckane masline, kečap, origano i pečurke. Sve lepo promešajte i nadevom napunite kornete tortilje. Pospite rendanim sirom i ređajte na pleh obložen pek papirom. Preko tortilja pospite još malo sira i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatnu boju i dok se sir ne istopi.

Pročitajte još: Iscepkane tortilje prelivene sosom od jogurta
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.