Tortilju Meksikanci često koriste u pripremi hrane, a neka od najpoznatijih jela su enčilade, kesadilja, burito... Predlažemo vam da probate i ovaj recept za tortilju punjenu pica nadevom. Jednostavno se prave, a odličan su predlog za večeru, ali i kada vas iznenade gosti. 

Sastojci:

  • kečap
  • 1 kašičica origana
  • 300 g pečuraka
  • 160 g praške šunke
  • 6-7 zelenih maslina
  • 160 g tvrdog sira 
  • 9-10 mini tortilja

Recept za tortilja pice: 

Isecite pečurke i kratko ih propržite. Napravite kornet od tortilja i kraj zatvorite čačkalicom. U posudi pomešajte sastojke za nadev za tortilja picu - seckanu šunku, rendani sir, seckane masline, kečap, origano i pečurke. Sve lepo promešajte i nadevom napunite kornete tortilje. Pospite rendanim sirom i ređajte na pleh obložen pek papirom. Preko tortilja pospite još malo sira i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatnu boju i dok se sir ne istopi. 

Kako se pravi kornet od tortilje
Printscreen/YT/Quick Simple & Delicious 

Pročitajte još: Iscepkane tortilje prelivene sosom od jogurta

BONUS VIDEO: 

Lažna pica sa sirom i šunkom Instagram/screenshot/foodiies_lifee

Izvor: StvarUkusa