Da li postoji osoba koja će odbiti pohovano belo meso? Ovo popularno jelo najčešće se služi sa krompirom, a danas vam donosimo još bolji recept za pohovanu puter piletinu. Ovaj video je na YouTube-u videlo preko 2 miliona ljudi, a baš se lako pravi. Napravite pohovano belo meso punjeno nadevom od putera, belog luka i peršuna. Sočna i ukusna piletina koja će se dopasti svima.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 2 jajeta
- 1/2 šolje brašna
- 2 šolje prezli
- Za puter od bleog luka:
- 6 kašika putera
- 1 veza peršuna
- 1 čen belog luka
- 1 kašika limunovog soka
Recept za pohovanu puter piletinu:
Pripremite meso
Belo meso zasecite po dužini (ali ne do kraja), pa raširite. Posolite i pobiberite sa obe strane. Stavite nadev na meso, pa lepo premažite i preklopite. Lepo pritisnite ivice da se meso malo zatvori.
Napravite punjenje
U posudi pomešajte puter sobne temeprature sa seckanim peršunom i rendanim belim lukom. Sipajte sok od limuna, pa dobro sjedinite sastojke.
Pohujte belo meso
Uvaljajte belo meso u brašno, pa u umućena jaja, a na kraju i u prezle. Stavite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje.
Pročitajte i ovo: Kako da ispohujem savršeno hrskavo meso
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus