Da li postoji osoba koja će odbiti pohovano belo meso? Ovo popularno jelo najčešće se služi sa krompirom, a danas vam donosimo još bolji recept za pohovanu puter piletinu. Ovaj video je na YouTube-u videlo preko 2 miliona ljudi, a baš se lako pravi. Napravite pohovano belo meso punjeno nadevom od putera, belog luka i peršuna. Sočna i ukusna piletina koja će se dopasti svima. 

Sastojci:

  • 3 pileća filea 
  • 2 jajeta
  • 1/2 šolje brašna
  • 2 šolje prezli 
  • Za puter od bleog luka:
  • 6 kašika putera
  • 1 veza peršuna
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika limunovog soka

Recept za pohovanu puter piletinu:

13:33
Korak 1

Pripremite meso 

Belo meso zasecite po dužini (ali ne do kraja), pa raširite. Posolite i pobiberite sa obe strane. Stavite nadev na meso, pa lepo premažite i preklopite. Lepo pritisnite ivice da se meso malo zatvori. 

13:34
Korak 2

Napravite punjenje

U posudi pomešajte puter sobne temeprature sa seckanim peršunom i rendanim belim lukom. Sipajte sok od limuna, pa dobro sjedinite sastojke. 

13:34
Korak 3

Pohujte belo meso

Uvaljajte belo meso u brašno, pa u umućena jaja, a na kraju i u prezle. Stavite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje. 

Pročitajte i ovo: Kako da ispohujem savršeno hrskavo meso

BONUS VIDEO: 

Instagram/Fooodkings Kako se pravi puter piletina

(StvarUkusa/S.B.)