Belo meso možete da pripremite na milion načina, jer se odlično uklapa sa začinima, prelivima... Jedino što treba da vodite računa jeste da ga ne prepečete ili prekuvate, jer će tada biti suvo. Ako tražite inspiraciju za brzinski ručak, naš predlog je belo meso marinirano u sojinom sosu. Gotovo je za manje od pola sata, a možete da poslužite samo sa salatom.
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika pirinčanog sirćeta (može obično)
- 3 čena belog luka
- mladi crni luk
Brzinski recept za sočno belo meso:
Pripremite marinadu
U posudi pomešajte skrob, sojin sos, pirinčano sirće, seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Promešajte tako da nema grudvica.
Marinirajte belo meso
Isecite belo meso na pola, pa izlupajte čekićem za meso. Stavite belo meso u posudu i lepo urtljajte marinadu u meso i poklopite. Ostavite da se marinira nekih 15 minuta.
Pržite meso
Zatim izvadite meso i pržite u tiganju na malo ulja nekih 4-5 minuta. Servirajte sa seckanim mladim lukom.
Pročitajte i ovo: Belo meso zapečeno sa sirom i ljutom papričicom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus