Belo meso možete da pripremite na milion načina, jer se odlično uklapa sa začinima, prelivima... Jedino što treba da vodite računa jeste da ga ne prepečete ili prekuvate, jer će tada biti suvo. Ako tražite inspiraciju za brzinski ručak, naš predlog je belo meso marinirano u sojinom sosu. Gotovo je za manje od pola sata, a možete da poslužite samo sa salatom. 

Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta (može obično)
  • 3 čena belog luka 
  • mladi crni luk 

Brzinski recept za sočno belo meso:

12:56
Korak 1

Pripremite marinadu

U posudi pomešajte skrob, sojin sos, pirinčano sirće, seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Promešajte tako da nema grudvica. 

12:57
Korak 2

Marinirajte belo meso

Isecite belo meso na pola, pa izlupajte čekićem za meso. Stavite belo meso u posudu i lepo urtljajte marinadu u meso i poklopite. Ostavite da se marinira nekih 15 minuta. 

12:57
Korak 3

Pržite meso

Zatim izvadite meso i pržite u tiganju na malo ulja nekih 4-5 minuta. Servirajte sa seckanim mladim lukom. 

Pročitajte i ovo: Belo meso zapečeno sa sirom i ljutom papričicom

BONUS VIDEO: 

Instagram/Fooodkings Kako se pravi puter piletina

(StvarUkusa/S.B.)