Belo meso je ukusno, a može da se spremi na različite načine. Možete da ga pohujete, grilujete, pečete... Mi vam predlažemo super recept za današnji ručak. Ovo je najbolji način da napravite belo meso, a samo treba da ga lepo začinite, a onda pospite sirom i ljutom papričicom, pa zapečete.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 pilećeg filea
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kašičice mlevenog kima
  • 6 kašika salse
  • 150 g čedar sira
  • 1/2 ljute papričice

Recept za zapečeno belo meso sa sirom i ljutom papričicom:

14:20
Korak 1

Začinite belo meso 

Zasecite belo meso u obliku dijamanta, pa posolite, pobiberite, pospite kimom i rendanim belim lukom. Prelijte uljem i utrljajte. Zatim okrenite na drugu stranu, pa opet posolite, pobiberite, pospite kimom i rendanim belim lukom. Prelijte uljem i utrljajte.

14:22
Korak 2

Ispržite meso 

U tiganj sipajte malo ulja, pa ispržite belo meso sa svih strana. Pržite 4-5 minuta ukupno. 

14:22
Korak 3

Ispecite belo meso 

Poređajte meso u tepsiju obloženu pek papirom, pa pospite rendanim sirom, pa preko poređajte ljutu papričicu isečenu na kolutove. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15-20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Rolovano belo meso punjeno sirom i paradajzom

BONUS VIDEO: 

Instagram/Fooodkings Kako se pravi puter piletina

(StvarUkusa/S.B.)