Svinjskikotleti u sosu od pečuraka su svečano jelo, sočno i aromatično. Možda će vas zanimati i slavski svinjski kotleti sa sosom od meda i belog luka. Svinjske kotlete ukrasite svežim peršunom, vlašcem ili listićima majčine dušice. Evo kako da napravite svinjske kotlete u sosu od pečuraka!
Sastojci:
- 1 kg svinjskih kotleta bez kostiju
- ½ kašičice paprike
- so i biber po ukusu
- 30 g putera, podeljeno
- 230 g isečenih svežih šampinjona
- 4 čena belog luka, mlevenog
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike višenamenskog brašna
- 250 g goveđeg bujona
Recept za svinjske kotlete u sosu od pečuraka
Začinite kotlete
Za svinjske kotlete u sosu od pečuraka začinite obe strane svinjskih kotleta paprikom, solju i biberom. Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri; dodajte 2 kašike putera. Pecite svinjske kotlete dok ne porumene i ne budu više ružičasti u sredini, 2 do 4 minuta po strani. Uklonite svinjske kotlete iz tiganja i ostavite po strani.
Izdinstajte pečurke
U istom tiganju otopite preostali puter na srednje jakoj vatri. Dodajte šampinjone i dinstajte dok ne porumene i ne ispari višak vlage, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i senf; kuvajte dok beli luk ne zamiriše, oko 1 minut.
Pomešajte kotlete i sos
Dodajte brašno u tiganj, mešajte da uklonite grudvice. Polako dodajte goveđi bujon, mešajući dok se ne sjedini. Začinite solju i biberom. Smanjite toplotu na srednju i kuvajte, često mešajući, dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta. Vratite svinjske kotlete u tiganj i kuvajte dok se ne zagreju, oko 1 minut. Servirajte toplo. Uživajte u svinjskim kotletima u sosu od pečuraka!
Pročitajte kako se prave PRAZNIČNI SVINJSKI KOTLETI
BONUS VIDEO
STVARUKUSA
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom