Svinjskikotleti u sosu od pečuraka su svečano jelo, sočno i aromatično. Možda će vas zanimati i slavski svinjski kotleti sa sosom od meda i belog luka. Svinjske kotlete ukrasite svežim peršunom, vlašcem ili listićima majčine dušice. Evo kako da napravite svinjske kotlete u sosu od pečuraka!

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih kotleta bez kostiju
  • ½ kašičice paprike
  • so i biber po ukusu
  • 30 g putera, podeljeno
  • 230 g isečenih svežih šampinjona
  • 4 čena belog luka, mlevenog
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike višenamenskog brašna
  • 250 g goveđeg bujona

Recept za svinjske kotlete u sosu od pečuraka

16:31
Korak 1

Začinite kotlete

Za svinjske kotlete u sosu od pečuraka začinite obe strane svinjskih kotleta paprikom, solju i biberom. Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri; dodajte 2 kašike putera. Pecite svinjske kotlete dok ne porumene i ne budu više ružičasti u sredini, 2 do 4 minuta po strani. Uklonite svinjske kotlete iz tiganja i ostavite po strani.

16:35
Korak 2

Izdinstajte pečurke

U istom tiganju otopite preostali puter na srednje jakoj vatri. Dodajte šampinjone i dinstajte dok ne porumene i ne ispari višak vlage, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i senf; kuvajte dok beli luk ne zamiriše, oko 1 minut.

16:36
Korak 3

Pomešajte kotlete i sos

Dodajte brašno u tiganj, mešajte da uklonite grudvice. Polako dodajte goveđi bujon, mešajući dok se ne sjedini. Začinite solju i biberom. Smanjite toplotu na srednju i kuvajte, često mešajući, dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta. Vratite svinjske kotlete u tiganj i kuvajte dok se ne zagreju, oko 1 minut. Servirajte toplo. Uživajte u svinjskim kotletima u sosu od pečuraka!

Pročitajte kako se prave PRAZNIČNI SVINJSKI KOTLETI

BONUS VIDEO

instagram/chefcuso Šnicla odrezak

STVARUKUSA