Piletina je meso koje je najzastupljenije i koje nije preterano skupo. Može da se sprema na milion načina,  sve zavisi od toga koji deo ste izabrali. Mi vam predlažemo da za današnji ručak napravite batake u sosu od piva, a kao prilog možete da poslužite krompir iz rerne sa krompirom. Ono što ove batake čini sočnim je aromatična glazura od meda i piva. 

Sastojci:

  • 6 bataka
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1,5 čaša piva
  • 2 kašičice meda
  • ruzmarin, lovorov list

Recept za batake u sosu od piva:

12:22
Korak 1

Pripremite meso

Batake posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom, a onda prelijte maslinovim ulje. Lepo utrljajte začine i ulje u meso. Marinirajte batake 15 minuta, pa ih ispržite u tiganju. Izvadite meso iz tiganja. 

12:22
Korak 2

Napravite sos 

U istom tiganju propžite seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte mleveni beli. Zatim dodaje lovorov list i ruzmarin, pa promešajte. Posle minut sipajte pola čaše piva, pa posolite i pobiberite. Opet promešajte i kuvajte dok pivo ne ispari.  

12:22
Korak 3

Vratite meso u tiganj

Zatim vratite batake u tiganj, sipajte još jednu čau piva i poklopite. Krčkajte nekih 25 minuta, pa izvadite lovorov list i ruzmarin. Sipajte med preko bataka i premažite ih. Kada tečnost ispari, bataci su spremni za jelo. 

Pročitajte i ovo: Ćureći bataci u sosu od piva

BONUS VIDEO: 

Instagram/healthfitnessguide_ Sočni bataci

(StvarUkusa/S.B.)