Kada za ručak imate belo meso i krompir, ne postoji osoba koja će odbiti. Belo meso spada u suvo, pa je bitno kako ćete ga pripremiti, a najbolji način za to je pohovanje ili krčkanje u nekom sosu. Danas vam donosimo recept za pikantnu piletinu u aromatičnom sosu od bujona i balzamika. Priprema je jednostavna, a meso neverovatno sočno. 

Sastojci:

  • 1 pileći file
  • 2 kašike brašna
  • 2 jajeta 
  • 30 g parmezana
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 ljuta paprika
  • maslinovo ulje
  • 30 g putera
  • Za sos: 
  • 250 ml bujona 
  • 1 kašičica balzamika
  • 1 čen belog luka
  • 1 grančica majčine dušice 
  • sok od limuna
  • 1/2 peršuna
  • 30 g putera

Recept za pikantno belo meso u sosu: 

U posudi razbijte jaja, pa posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun, parmezan i sitno seckanu ljutu papriku. Sve dobro umutite. Belo meso zasecite po dužini i otvorite (da napravite oblik leptira), pa pokrijte providnom folijom i izlupajte tučkom za meso. Uvaljajte u brašno, pa u pikantnu smesu sa ljutom papričicom. U tiganj sipajte maslinovo ulje i istopite puter, pa ispržite meso. Izvadite belo meso i u isti tiganj sipajte bujon. Kada krene da ključa dodajte balzamiko, mleveni beli luk, seckanu majčinu dušicu, sok od limuna, seckani peršun i puter. Mešajte dok se puter ne otopi, pa vratite belo meso. Prelijte sosom i krčkajte još 2 minuta. 

Pročitajte i ovo: Saganaki piletina - čuveno grčko jelo

BONUS VIDEO: 

Instagram/iankewks Kineska piletina

(StvarUkusa/S.B.)