Kada za ručak imate belo meso i krompir, ne postoji osoba koja će odbiti. Belo meso spada u suvo, pa je bitno kako ćete ga pripremiti, a najbolji način za to je pohovanje ili krčkanje u nekom sosu. Danas vam donosimo recept za pikantnu piletinu u aromatičnom sosu od bujona i balzamika. Priprema je jednostavna, a meso neverovatno sočno.
Sastojci:
- 1 pileći file
- 2 kašike brašna
- 2 jajeta
- 30 g parmezana
- 1/2 veze peršuna
- 1 ljuta paprika
- maslinovo ulje
- 30 g putera
- Za sos:
- 250 ml bujona
- 1 kašičica balzamika
- 1 čen belog luka
- 1 grančica majčine dušice
- sok od limuna
- 1/2 peršuna
- 30 g putera
Recept za pikantno belo meso u sosu:
U posudi razbijte jaja, pa posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun, parmezan i sitno seckanu ljutu papriku. Sve dobro umutite. Belo meso zasecite po dužini i otvorite (da napravite oblik leptira), pa pokrijte providnom folijom i izlupajte tučkom za meso. Uvaljajte u brašno, pa u pikantnu smesu sa ljutom papričicom. U tiganj sipajte maslinovo ulje i istopite puter, pa ispržite meso. Izvadite belo meso i u isti tiganj sipajte bujon. Kada krene da ključa dodajte balzamiko, mleveni beli luk, seckanu majčinu dušicu, sok od limuna, seckani peršun i puter. Mešajte dok se puter ne otopi, pa vratite belo meso. Prelijte sosom i krčkajte još 2 minuta.
Pročitajte i ovo: Saganaki piletina - čuveno grčko jelo
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus