Ideja za ručak nikad dosta, a belo meso i krompir niko neće odbiti. Ove dve namirnice možete da napravite na bezbroj načina, a mi vam donosimo savršen recept za rolovano belo meso punjeno sirom i paradajzom. Jednostavno je za pripremu i ne zahteva puno vremena, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 700 g pilećeg filea
- 1 kašičica belog luka u prahu
- Za nadev:
- 150 g tvrdog sira
- 1 veza peršuna
- 1 paradajz
- Za premaz:
- 80 ml jogurta
- 1 kašika senfa
Recept za belo meso punjeno sirom i paradajzom:
Pripremite meso
Isecite pileći file na šnicle, pa pokrijte kesom i izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite, pa pospite belim lukom u prahu. Sklonite sa strane dok pripremite nadev.
Napravite nadev
Tvrdi sir po želji izrendajte, pa dodajte seckani peršun i paradajz. Sve lepo promešajte.
Napunite meso
Na sredinu belog mesa stavite kašiku nadeva i urolajte. Zatvorite čačkalicom i poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Pomešajte jogurt i senf, pa premažite meso.
Pecite meso
Pecite belo meso u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Pileći rolat sa orasima
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus