Ideja za ručak nikad dosta, a belo meso i krompir niko neće odbiti. Ove dve namirnice možete da napravite na bezbroj načina, a mi vam donosimo savršen recept za rolovano belo meso punjeno sirom i paradajzom. Jednostavno je za pripremu i ne zahteva puno vremena, a ukus je fantastičan. 

Sastojci:

  • 700 g pilećeg filea 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • Za nadev:
  • 150 g tvrdog sira 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 paradajz 
  • Za premaz:
  • 80 ml jogurta
  • 1 kašika senfa

Recept za belo meso punjeno sirom i paradajzom:

9:29
Korak 1

Pripremite meso

Isecite pileći file na šnicle, pa pokrijte kesom i izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite, pa pospite belim lukom u prahu. Sklonite sa strane dok pripremite nadev. 

9:30
Korak 2

Napravite nadev 

Tvrdi sir po želji izrendajte, pa dodajte seckani peršun i paradajz. Sve lepo promešajte. 

9:30
Korak 3

Napunite meso 

Na sredinu belog mesa stavite kašiku nadeva i urolajte. Zatvorite čačkalicom i poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Pomešajte jogurt i senf, pa premažite meso. 

9:44
Korak 4

Pecite meso

Pecite belo meso u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pileći rolat sa orasima

BONUS VIDEO: 

Instagram/Fooodkings Kako se pravi puter piletina

(StvarUkusa/S.B.)