Ideja za ručak nikad dosta, a belo meso i krompir niko neće odbiti. Ove dve namirnice možete da napravite na bezbroj načina, a mi vam donosimo savršen recept za rolovano belo meso punjeno sirom i paradajzom. Jednostavno je za pripremu i ne zahteva puno vremena, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 700 g pilećeg filea
- 1 kašičica belog luka u prahu
- Za nadev:
- 150 g tvrdog sira
- 1 veza peršuna
- 1 paradajz
- Za premaz:
- 80 ml jogurta
- 1 kašika senfa
Recept za belo meso punjeno sirom i paradajzom:
Pripremite meso
Isecite pileći file na šnicle, pa pokrijte kesom i izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite, pa pospite belim lukom u prahu. Sklonite sa strane dok pripremite nadev.
Napravite nadev
Tvrdi sir po želji izrendajte, pa dodajte seckani peršun i paradajz. Sve lepo promešajte.
Napunite meso
Na sredinu belog mesa stavite kašiku nadeva i urolajte. Zatvorite čačkalicom i poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Pomešajte jogurt i senf, pa premažite meso.
Pecite meso
Pecite belo meso u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Pileći rolat sa orasima
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem